Nevak |
|
(4.7.2012 12:18:41) Mamka má asi po 20 letech novou troubu, měla úplně obyčejnou, teď má horkovzdušnou s grilem. V návodu jsou recepty většinou na jídla, která nedělá (pečená rajčata a papriky, paela, jehněčí apod.) ale třeba zapečené brambory nebo sekaná tam není Poradíte, jaké volit programy na jaké maso a pečení, na co použít horkovzduch a na co gril? Je tam myslím nějaký maloplošný a velkoplošný gril, no zatím z toho moudrá není. Já mám taky jen klasickou obyč troubu, tak s tím zkušenost nemám.
|
hrošík+Em 8.9.08+Hani 4.10.201 |
|
(4.7.2012 13:35:08) horkovzduch používám na vše... já zase nepoužívám klasické pečení, rozdíl největší je asi v tom, že když něco pečeš, nemusíš troubu rozehřívat... s grilem neporadím, ten sice mám taky, ale ten zapnu jen ke konci, když chci na něčem udělat kůrčičku... buchty skoro všechny na 180 stupňů... zbytek dle toho, co peču... ale jak píši, nepoužívám zase spodní a horní ohřev....
|
|
Suza007 |
|
(4.7.2012 14:35:07) My máme troubu, co má horkovzduch i klasické pečení - i když se mi zdá, že na klasické pečení peče míň naše stará trouba. Já většinou na všechno používám horkovzduch, jen se musí dát pozor, že trochu vysušuje a jídlo se rychleji spálí na povrchu. A taky se dává asi o 20 stupňů nižší teplota než by se dalo u klasické trouby. Gril používám, jenom když něco rychle zapékám - většinou sýr na těstovinách, na topinkách apod.
|
|
zerat |
|
(4.7.2012 20:24:22) Gril se dá používat jako klasický gril - normálně v troubě griluju kuřecí paličky, ryby... prostě stejně jako se griluje venku. Horkovzduch (pravý) používám hlavně na pečení vánoček, mazanců - nemusí se předehřívat - rovnou šoupnu vánočku do trouby a zapnu - jen se musí nastavit nižší teplota.
|
Eileenn |
|
(4.7.2012 20:41:51) Fakt se nepředehřívá? Já mám obojí, používám jen horkovzduch, ale pokaždý jako trubka čekáma až zhasne světlýko
|
zerat |
|
(4.7.2012 20:52:18) Eileen, fakt nepředehřívám A když jsem takhle začala dělat vánočky a mazance, tak mi prvně v životě nepraskly
|
Eileenn |
|
(4.7.2012 21:15:10) Já bych ráda někdy upekla bábovku, která nevypadá jako koule , pokaždý ji musím seříznout spodek, mám z toho sice bábovky pak dvě, ale kdyby na tom mělo záležet jak to vypadá, tak ji prostě nesvedu. Musí to být pečením, recepty zkouším různé..
|
zerat |
|
(4.7.2012 21:21:43) Jééé to koukám! Jak myslíš jako koule? A co máš za formu? Ona bábovka vždycky vyběhne, ale ničemu to nevadí
|
|
|
|
|
zerat |
|
(4.7.2012 20:53:25) Jen ještě dodám, že je potřeba grilovat nad plechem s vodou nebo na speciálním plechu s roštem
|
|
|
Eva | •
|
(4.7.2012 23:11:24) Ja pecu v horkovzdusne 2 - 3 platy buchet nebo zemli najednou (0usetri to cas a pece se to bajecne). Nebo chleba dva platy (pokud se vejde na vyzku). Male pecivo se taky da pec vic platu najednou (treba vanocni susenky stejneho druhu na stejnou teplotu).
I jidlo - jako dve poschodi najednou, kdyz to je na stejnou teplotu (na ruzny cas to jedno vyndam driv).
|
Eva | •
|
(4.7.2012 23:13:03) Ten proud vzduchu taky dela vsechno pecivo nakynutejsi a vyssi, nutne s tim pocitat. Piskotove buchty, babovky - vsechno je taky vzducnejsi na konsistenci.
|
|
|
|