hankuba/Kubík06/Eliška09 |
|
(9.7.2012 10:39:35) Prosím můžete mi napsat jak udělat rybízovou marmeládu?Pokud možno přesný popis. A hlavně ověřený receptík. Už sem dělala jahodovou marmeládu,včera meruňkovou-tam sem si poradila. Ale jak u rybízu?Tam je potřeba ho pak nějak přepasírovat nebo jak se to dělá? Díky.....
A ještě se zeptám Višňová šťáva se dělá jak???Děkuji
|
susu | •
|
(9.7.2012 10:46:31) Pasírování je jednoduché, leč prasící a nudné. Rozňahňaný rybíz dáváš na sítko a šmudláš třeba lžičkou, šťáva ti proteče do hrnce a pecičky zůstanou v sítku. Přidáváš do sítka, dokud máš co, obsah sítka dle potřeby průběžně vyhazuješ do koše. Pokud ti pecičky v marmeládě nevadí(mně teda jo), tak to můžeš vynechat.
|
susu | •
|
(9.7.2012 10:47:34) Marmeládu pak samozřejmě děláš jen z té propasírované šťávy bez peciček.
|
|
hankuba/Kubík06/Eliška09 |
|
(9.7.2012 10:51:10) Napadlo mě šlo by to třeba dávat i do punčochy a promačkávat???Rybízovou marmeládu chci určitě bez zrníček,to by manžel nepřekousl
|
susu | •
|
(9.7.2012 10:54:19) Ono je asi celkem jedno, co použiješ, podstatné je, aby ti to odělilo ty pecičky. Nevím, jestli by silonkou neprošly. Já jsem používal
|
susu | •
|
(9.7.2012 10:55:02) Ten konec se mi nepovedlo umazat.
|
|
susu | •
|
(9.7.2012 10:55:38) Jo, pecicčky se oddělují.
|
|
|
|
|
Suza007 |
|
(9.7.2012 10:53:44) My jsme doma měli na vytváření rybízové šťávy (bez zrníček, z kt. se pak dělá marmeláda) speciální nástavec v kuchyňském robotu. Pak je to o hodně jednodušší než pasírování přes sítko. Jinak marmeládu jsme pak z té šťávy dělali úplně klasicky podle návodu na želírovacím cukru.
|
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(9.7.2012 11:08:53) šťávu od "plev" oddělím na této mašince
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(9.7.2012 17:11:05) Pokud tu mašinu seženeš, tak se tam rybíz dává i se šťopkama, příp. s listím, jinak to neutočíš, ten borčus tomu pomáhá prolízat.
|
|
|
|
Petra | •
|
(9.7.2012 12:50:12) Nemáte náhodou někdo tip jak zpracovat višně (džem, šťáva) a nemuset je odpeckovat? Asi nereálné, co?:( Asi je nahážu do mrazáku.
|
Meta |
|
(9.7.2012 13:00:24) Ovoce se dá propařit a získat tak šťávu nejlehčím způsobem . Buď je na to speciální hrnec, nebo se to dá poněkud krkolomně sestavit z misky, hrnce a cedníku.
|
Meta |
|
(9.7.2012 13:01:34) Ten hrnec vypadá takto http://www.srovnanicen.cz/q/HRNEC%20NA%20ODSTAVNOVANI/
|
|
|
Amina | •
|
(9.7.2012 14:11:06) Já odpeckovávala. Ale s lahvinkou červeného to solidně uteklo
|
|
|
|