Samika |
|
(18.7.2012 13:26:44) Poradíte mi správný postup jak nakličovat bez nakličovadla (např. mungo). V čem to nachat naklíčit z běžných kuchyňských prostředků, aby byly klíčky zdravé a ne plesnivé?
|
susu. |
|
(18.7.2012 13:36:12) Když jsem si nechávala klíčit různé obilí,..., tak jsem to nechával na obyčejném mokrém talířku s vodou a tu vodu denně vyměňovala. Nikdy mi to nezplesnivělo.
|
|
pájina | •
|
(18.7.2012 13:53:09) http://www.zdravavarecka.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=268:mungo-kliky&catid=71:lusteniny-jidla-pro-stihlou-linii&Itemid=125
|
|
Jaana2 |
|
(18.7.2012 14:47:45) namočím do misky s vodou na pár hodin, nepřikryté. Pak vodu sliju, propláchnu a nechám na misce nebo talíři ( podle množství) a dám do otevřeného mikrot.sáčku - důležité je, aby byl otevřený - větral. Proplachuji tak 3 x denně , pustí klíčky opravdu brzy, brzy to i jíme, nikdy neplesniví. Klíčím mungo, vojtěšku, čočku, hrách, cizrnu, pšenici špaldu ...
|
Samika |
|
(18.7.2012 19:14:39) díky
|
|
|
JiBi* |
|
(18.7.2012 20:40:32) Já mám na nakličování stohovatelnou plexidózu s víčkem (rovné dno, okraje zvednuté). Do dna jsou celkem hustě navrtány drobné dírky, takže celá dóza slouží zároveň jako jakýsi cedník, když proplachuju. Do dózy nasypu luštěninu, propláchnu a postavím na víčko, přileju trochu vody, aby byla nakličovaná luštěnina pořád ve vlhku - zpočátku luštěnina více pije. Proplachuju.., jak je psáno v dalších příspěvcích.
|
|
Girili |
|
(18.7.2012 23:52:33) Samiko, ono existuje neco jako "naklicovadlo"? Co to je za vynalez?
|
|
|