Mudr Tere |
|
(10.9.2012 8:50:06) Dobrý den ve spolek, prosím, poradťe mi jak dieteticky ovlivnit zvýšenou tvorbu žaludečních šťáv a únavu.
Už přibližně rok mi je s přestávkami špatně od žaludku. Myslela jsem ze začátku, že jsem citlivější na střevní choroby, ale teď mi diagnostikovali nadměrnou tvorbu žaludečních šťáv. Medikace Itoprid 50 1-1-1. Mám alergii na bílkovinu kravského mléka, jinak další potravinové alergie žádné. Jinak se léčím s nadměrnou únavou, nejspíš i poboreliozovou s bolestmi kloubů, sníženou fcí štítné žlázy (euthyrox 0,5-0-0), mám zvýšené nespecifické autoimunitní faktory (ANA, ANF), léčím se s depresí (Venaflaxin 75mg 1-1-0), mám sníženou toleranci ke glukoze (6-7). (Itoprid a Venaflaxin trichu bijou, I. mam na 10 dní, pak se ukáže jestkli bude znovu potřeba). Únava už mě pomalu přechází, ale co jsem dřív prospala z únavy, teď proležím protože se mi chce zvracet, nebo zvracim. Mám problémy se ohýbat, takže zvedat hračky ze země, nebo se shýbat pro mokré prádlo do koše je docela nepříjemné. A na to, abych se hádala s dětmi nemám sílu (ještě jsou malé a potřebují na uklízení dohled a pomoc). Stav naší domácnosti rozhodně není utěšený. Manžel pomáhá, ale má dost svojí práce, dojíždí a už je z toho taky unavený. Pomáhá maximálně. Teď jsem si konečně udělala řidičák, takže budu třeba moct jezdit na bazén, takže nějaký lehký sport půjde.
Takže hlavní otázka: jakým jídlem by se dala snížit tvorba trávicích šťáv? Je něco, co by mi dodalo energii? Zkoušela jsem L-karnitin a Guaranu, ale nic mi nepomohlo. Začala jsem pít černý a zelený čaj,trochu pomáhá, kafe bez mlíka nedám. Poradíte prosím? Terka
|
xxx | •
|
(10.9.2012 9:14:48) Ahoj Teri, to je docela dost nemoci na jednoho cloveka. Zkousela jsi se zamyslet nad tim, proc vlastne mas tolik problemu. Co ti chce tvoje telo rict?
|
xxx | •
|
(10.9.2012 9:18:40) jinak tady je zajimavy clanek vcetne seznamu alkalizujicich potravin
http://www.homeopatie.cz/clanky/ruzne/15.htm
|
Mudr Tere |
|
(10.9.2012 12:12:18) Díky xxx, akorát nevim, jestli je to u mě nadměrná zásaditost, nebo překyseleni, protože pH travicých šťáv v žaludku před jídlem by mělo být neutrální. Tedy tvoří-li se mi trávicí šťávy ve zvětšené míře před jídlem, neměla by se mi do nich vylučovat HCl, která se začne vylučovat až v době jídla. A protože mě nepálí žáha, nemuselo by jít o překyselení. Ale nevím, jestli je tahle teorie správná. Až se dostanu do obchodu, chci zkusit len.
To, že toho máme nabráno moc, jako neplánované těhotenství během studia atd. a s tím spojené komplikace si velmi uvědomujeme. částečný psychosomatický vliv předpokládáme.
|
|
|
|
Ajina | •
|
(10.9.2012 14:48:08) Kafe bez mlíka nedáš, protože kafe je silně kyselinotvorné. Já bych ho teda vynechala úplně. A moje zkušenost je, že těm, co mají zvýšené vylučování žaludečních šťáv, kafe moc nechutná. Dál bych vynechala alkohol (pivo, víno) a omezila cukr. Kde to jde, cukr nahradit karamelem. A občas jedlou sodu, neutralizuje kyseliny.
|
Mudr Tere |
|
(10.9.2012 14:53:16) Dík, kafe nepiju, alkohol uz vubec ne. Pokud nejim sladké vůbec, tak nemůžu fungovat-jsem moc unavená. Takze nesladim moc, ale jim hodne ovoce, ted hlavne hroznove vino, vzdycky par kulicek, pomaha mi proti nevolnosti. Terka
|
|
|
|