Sopka |
|
(17.9.2012 9:47:37) Ahoj, jsem naštvaná,z 12 sklenic se mi 9 zkazilo.Dělala jsem je takto:v myčce jsem umyla OMNIA sklenice(nešroubovací),víčka jsem vyvařila.Do suchých sklenic jsem nacpala půlky švestek, zadělala víčka pomocí zavařovací hlavy a dala do hrnce tak, aby voda byla nad víčka. Sterilovala jsem 25minut při 85 stupních. Prosím, kde jsem udělala chybu a jak zavařujete vy, aby se nic nezkazilo. Za všechny rady a připomínky moc děkuju.
|
Mirka 2 deti | •
|
(17.9.2012 9:53:43) Ja davam vodu tak 1 cm pod vicka. Nekazi sa nic.
|
|
zerat |
|
(17.9.2012 10:00:29) Nemůže vadit v těch sklenicích to leštidlo z myčky A nebo jsi měla špatně nachystaná víčka - vím, že tchýně je převažuje tuším v kapce octa nebo v soli - teď nevím
|
zerat |
|
(17.9.2012 10:00:56) A nebo mě napadají špatně zatažená víčka.
|
Sopka |
|
(17.9.2012 10:08:59) To mě napadlo také, ale po vyndání jsem je horké obrátila vzhůru nohama a netekly a ani víčka se nepohybovaly.
|
Vínečko |
|
(17.9.2012 10:09:53) A co špatně umyté ovoce?
|
|
|
|
|
Vínečko |
|
(17.9.2012 10:09:16) Také umývám sklenice v myčce a stejně tak i víčka. Strčím to na krátký program oboje do myčky. Sklenice neutírám ani nesuším. Víčko jen otřu suchou utěrkou před zavíráním. V hrnci sklenice celé neponořuji pod vodu. Nic se mi nekazí.
|
Sopka |
|
(17.9.2012 10:11:37) A používáš šroubovací nebo nešroubovací-OMNIA sklenice?
|
|
|
Jája | •
|
(17.9.2012 10:09:50) Netěsnost víček. Moje příbuzná zavařovala vypeckované švestky tak, že tam nakapala francovku, zapálila a rychle přiklopila víčkem. Nezkazilo se to nikdy. Na tohle jsem nervy neměla já.
|
|
Irča +3 |
|
(17.9.2012 14:23:43) Pokud jsi měla vodu NAD víčka, tak ti tam stačila proniknout asi část z té vody díky netěsnosti víček, ještě než-li jsi stačila švestky zavařit.. Nevím jestli to píšu správně, ale není nutné mít sklenice celé ponořené, jde o to, aby se vytvořil ve sklenici teplem podtlak, který ta víčka jako by přicucne ke sklenici - já když pak po vyndání otáčím sklenice dnem vzhůru, tak víčka jako by lupnou, jak se "vcucnou". Zavařuji v troubě.
|
Kvítka |
|
(17.9.2012 17:56:30) myčkou to asi nebude, mamka je myje v myčce taky. Víčka asi nechytla. Ale proč netuším, prostě někdy nechytnou. Dáváme taky vodu nad sklenice, a někdy obsah sklenice vybuble ven, a přesto sklenice chytně a nekazí se. Než se sklenice uskladní, je třeba je zkontrolovat zda drží, pokud ne, třeba postup opakovat. Mě se podobná věc stala s marmeládama, většina marmelád letěla na hnůj. Ale měla jsem asi stará víčka, dávám si na ně lepší pozor a zkazí se sem tam něco.
|
Kvítka |
|
(17.9.2012 18:00:05) máte zkušenosti se štávou za studena? Jak se vyrábí a uskladňuje aby se nekazila. Zatím jsem všechny vařila a dávám do šroubovacích sklenic a vše OK. Chci udělat z rakytníku a nevím jak? a ještě máte některá recept na domácí víno z ovoce? díky
|
|
Irča +3 |
|
(17.9.2012 18:28:55) Ale zakladatelka nezavařovala v myčce, v myčce pouze sklenice myla. Zavařovala v hrnci.
|
|
|
|
|