Raduza |
|
(25.9.2012 18:51:06) Moc mi nyní zachutnala pečená zelenina. Ale pořád nevím jak pořádně to péct, proto bych se ráda inspirovala tím jak ji pečou ostatní. Já dám na plátky lilek, cuketu, papriku červenou a zelenou, cibuli, česnek, posolím, pokapu olejem. Mám toho docela hodně, ale stejně se to speče na jednu vrstvu. Někdy i připeče k papíru. Je to hrozně dobrý, ale nevím jak to upéct, aby z toho nevzniklo pomalu nic .
|
angrešt |
|
(25.9.2012 18:56:36) Zeleninu nekrájím na plátky, ale na docela velké kusy. A předem ji dám do mísy a promíchám s olejem a kořením, promnu rukama, aby se celý povrch naolejoval. Nic se mi nespéká.
|
Raduza |
|
(25.9.2012 18:59:13) Tak jsem to udělala dneska. A jak dlouho to pečeš a na jaký stupeň?
|
angrešt |
|
(25.9.2012 19:06:44) na 170st, až je to pečené, těžko říci, záleží na druhu. 40 - 60 min, třeba řepa se peče dost dlouho.
|
Raduza |
|
(25.9.2012 19:19:13) Děkuju
|
|
Lei |
|
(25.9.2012 19:24:25) u řepy jsem přešla na tenké "chipsy", jsou rychle hotové, jak píšeš, olejuji (a balsamikuji) předem v míse a když je čas, tak na plech i skládám, samozřejmě se trochu speče, ale netrvá takto o nic déle než jiná zelenina a ten olejovooctový přebal se naopak pěkně nasaje do většího množství kousků :)
|
|
magrata1 |
|
(25.9.2012 22:05:08) Angrešte, dělala jsi někdy oskerušovou marmeládu? Dostala jsem oskeruše, ale ani nepoznám, jak vypadají zralé. kdysi jsem měla z Itálie, ty jsem normálně jedla syrové. Do téhle jsem si kousla a měla jsem asi 3 hodiny sametový jazyk, normálně to bylo až na dávení. A nešlo to ničím zajíst ani zapít.
|
angrešt |
|
(25.9.2012 22:28:24) Bohužel ne, oskeruše tu nikde nerostou, myslím, že se dají sehnat na Moravě, jsou hodně vápnomilné. Co oskerušovici? ta je výborná
Na marmeládu bych asi šla stejně jako na jakoukoli jinou. Ale třeba někdo poradí.
|
|
|
|
|
|
Winky | •
|
(25.9.2012 19:20:10) zrovna dneska jsem měla u kamarádky na obědě. Brambory (malé brambůrky omyté i se slupkou) na půlky, cuketu na kostky, lilky a batáty na silnější plátky, česnek celé stroužky neloupané, to vše pokapané olejem a posypané tymiánem a hrubou solí. Pečicí papír tu není, tak na alobalu. Asi 30 minut (na posledních 20 minut k tomu přihodila rybu). Luxusní záležitost.
|
|
Len |
|
(25.9.2012 19:22:05) Ja nejradsi pecenou petrzel s medem. Ostrouham a rozpulim petrzel, obalim v olivovem oleji s trochou soli, dam na plech, pecu a tak po pul hodine vyndam, pokapu medem a pecu dalsich 10 minut. Super priloha k masu nebo jen tak a klidne studene. Nekdy k masu delam na kachnim sadle nebo na vypecenem tuku z masa (hovezi nebo jehneci).
|
Lei |
|
(25.9.2012 19:24:59) mňam, petržel je výborná
|
Colombi |
|
(25.9.2012 20:56:01) a co teprve taková dýně
|
arsiela, |
|
(26.9.2012 10:24:32) jak děláš dýni?
|
|
|
|
|
|