| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Domácí přesnídávka - recept

 Celkem 11 názorů.
 Jíťa+10/09+05/12 


Téma: Domácí přesnídávka - recept 

(27.9.2012 14:11:30)
Máte někdo recept na domácí přesnídávku? A jak ji uchovat delší dobu? Dostali jsme spoustu jablek a mám 5měsíční mimčo a 3leťáka (ten nejí žádné ovoce,pouze přesnídávky). Tak jsem si říkala, že bych jim to mohla udělat. Hlavně jak to uchovat, zavařit nebo tak. Děkuji za rady
 Martina 78 + 2 kluci+1slečna 


Re: Domácí přesnídávka - recept 

(27.9.2012 14:24:38)
Já jsem dělala hodně přesnídávek. Ovoce rozvaříš, pak rozmixuješ dáš do vyvyřených sklenic a dala jsem pak na plech do trouby na asi 180 stupňů 8 minut.

Na pekáč tedy dát hadr nebo utěrku a cca 2-3cm vody do toho postavit skleničky aby se nedotýkaly a pak vyndáš a postavit dnem nahoru.. Nic se nezkazilo a nedala jsem kapku cukru. Do jablek bych asi dala třeba trochu banánu, ale záleží na chuti..

 Dáňula 


Re: Domácí přesnídávka - recept 

(27.9.2012 14:25:01)
Dělám takovou obyčejnou. Oloupu a vyřežu jadřince. +- 3 kg takhle opracovaných jablek svařím do měka v hrnci s neplnou 1 sklenkou vody(oni pustí zbytek), nechám trochu vychladnout a rozmixuju, dosladím, naliju do sklenic a +-30minut zavařím. Ještě se prý dělá s pudinkem, aby byla hustější, ale to jsem nezkoušela, stačí nám taková obyčejná.
 Kač. ♀ + ♂ 


Re: Domácí přesnídávka - recept 

(27.9.2012 14:46:16)
Dělala jsme přesně jak píšeš a s pudinkem a bylo to super :-)
Píšu bylo protože borci už sežrali skoro všechny zásoby ~q~
 donjamimonja 


Re: Domácí přesnídávka - recept 

(27.9.2012 15:18:02)
3 kg ovoce rozvařit na kaši, přidat myslím 0,5 l vody se dvěma vanilkovýma pudinkama a dosladit. Pak jsem cca 30 minut zavařovala v troubě na pekáči s trochou vody. Osvědčilo se mi dělat přesnídávky s banánama - třeba 1 kg banánů, 1 kg jablek a 1 kg dalšího ovoce - banány jsou dost sladké a nemusí se pak tolik doslazovat.~3~
 Delete 


Re: Domácí přesnídávka - recept 

(27.9.2012 15:27:06)
Já si zamrazuju nastrouhaná jablka a přesnídávku dělám vždy čerstvou. Nepřidávám do ní puding, mně samotné to zvedá žaludek a holkám to stačí bez toho.
Jen ta rozstrouhaná jablka vydusím do měkka a rozmixuju do hladka, kyselejší trošičku přislazuju, sladší jablka nesladím. I z toho důvodu nezavařuju, bez cukru nevěřím, že se nezkazí (kamarádky si z našich jablek zkusily zavařit nastrouhaná na štrůdl a oběma to zkvasilo).
 Delete 


Re: Domácí přesnídávka - recept 

(27.9.2012 15:30:51)
Jo a stejně dělám z jablek i marmeládu (naše holky ji mají hodně rády), ale do té právě sypu cukr jako konzervant a ještě trochu želírovacího přípravku (ale rozhodně stačí méně než třeba do meruňkové nebo jahodové), aby to lehce ztuhlo.
 Beruška+J02A07T10 


Re: Domácí přesnídávka - recept 

(27.9.2012 16:54:33)
delete a nebylo to tím, že to nebyla jabka na uskladnění?
já si loni taky zavařila nastrouhaná a taky mi skvasila, později jsem ale zjistila, že to byla jablka ranná a ty se zavařovat nesmí - ale zamrazit je klidně můžeš, zavařovat nastrouhaná jabka bez ničeho se můžou až ty na uskladnění. mamka moje to zavařuje takto roky.. a mívám i třeba dva tři roky a nekvasí, letos se na to znova chystáme, tentokrát už ze správných jablek.
 Jája 
  • 

Re: Domácí přesnídávka - recept 

(27.9.2012 17:12:11)
Holky, zavařuju i raná, když je jich dost, a nekazí se. Někdy se to sice taky stane, no, ale spíš záleží na tom, jak chytla víčka.
 Delete 


Re: Domácí přesnídávka - recept 

(27.9.2012 19:12:20)
Určitě to bylo i tím, šlo o letní jablka....já jsem líná od přírody, takže víc mrazím než zavařuju, takže mě se to nestalo....
Navíc ta zavařená jablka (nebo přesnídávky) časem trochu ztmavnou, i když je má člověk v temnu, a naše holky dávají přednost světlejší barvě, tak to radši dělám čerstvé, to je pak otázka půl hodinky (dělám poměrně velké množství, jedna sklenička na osobu by jim nestačila)....
 Beruška+J02A07T10 


Re: Domácí přesnídávka - recept 

(27.9.2012 16:52:12)
udělej jak psaly holky, prostě ovoce uvařit, rozmixovat, pak do skleniček a když to dáváš horké a dáš trochu cukru nebo fruktozy, tak se to nemusí už ani zavařovat a vydrží dlouho, naliješ do skleniček a dáš na 5 minut dnem vzhůru, pak otočíš, necháš vychladnout a uložíš.

jen poradím, že hrozně moc děckám chutnala kombinace jabko mrkev.. chutnala jim mnohem víc než samotné jabko, ta mrkev to tak jako obarví a osladí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.