Jíťa+10/09+05/12 |
|
(27.9.2012 14:11:30) Máte někdo recept na domácí přesnídávku? A jak ji uchovat delší dobu? Dostali jsme spoustu jablek a mám 5měsíční mimčo a 3leťáka (ten nejí žádné ovoce,pouze přesnídávky). Tak jsem si říkala, že bych jim to mohla udělat. Hlavně jak to uchovat, zavařit nebo tak. Děkuji za rady
|
Martina 78 + 2 kluci+1slečna |
|
(27.9.2012 14:24:38) Já jsem dělala hodně přesnídávek. Ovoce rozvaříš, pak rozmixuješ dáš do vyvyřených sklenic a dala jsem pak na plech do trouby na asi 180 stupňů 8 minut.
Na pekáč tedy dát hadr nebo utěrku a cca 2-3cm vody do toho postavit skleničky aby se nedotýkaly a pak vyndáš a postavit dnem nahoru.. Nic se nezkazilo a nedala jsem kapku cukru. Do jablek bych asi dala třeba trochu banánu, ale záleží na chuti..
|
|
Dáňula |
|
(27.9.2012 14:25:01) Dělám takovou obyčejnou. Oloupu a vyřežu jadřince. +- 3 kg takhle opracovaných jablek svařím do měka v hrnci s neplnou 1 sklenkou vody(oni pustí zbytek), nechám trochu vychladnout a rozmixuju, dosladím, naliju do sklenic a +-30minut zavařím. Ještě se prý dělá s pudinkem, aby byla hustější, ale to jsem nezkoušela, stačí nám taková obyčejná.
|
Kač. ♀ + ♂ |
|
(27.9.2012 14:46:16) Dělala jsme přesně jak píšeš a s pudinkem a bylo to super Píšu bylo protože borci už sežrali skoro všechny zásoby
|
donjamimonja |
|
(27.9.2012 15:18:02) 3 kg ovoce rozvařit na kaši, přidat myslím 0,5 l vody se dvěma vanilkovýma pudinkama a dosladit. Pak jsem cca 30 minut zavařovala v troubě na pekáči s trochou vody. Osvědčilo se mi dělat přesnídávky s banánama - třeba 1 kg banánů, 1 kg jablek a 1 kg dalšího ovoce - banány jsou dost sladké a nemusí se pak tolik doslazovat.
|
|
|
|
Delete |
|
(27.9.2012 15:27:06) Já si zamrazuju nastrouhaná jablka a přesnídávku dělám vždy čerstvou. Nepřidávám do ní puding, mně samotné to zvedá žaludek a holkám to stačí bez toho. Jen ta rozstrouhaná jablka vydusím do měkka a rozmixuju do hladka, kyselejší trošičku přislazuju, sladší jablka nesladím. I z toho důvodu nezavařuju, bez cukru nevěřím, že se nezkazí (kamarádky si z našich jablek zkusily zavařit nastrouhaná na štrůdl a oběma to zkvasilo).
|
Delete |
|
(27.9.2012 15:30:51) Jo a stejně dělám z jablek i marmeládu (naše holky ji mají hodně rády), ale do té právě sypu cukr jako konzervant a ještě trochu želírovacího přípravku (ale rozhodně stačí méně než třeba do meruňkové nebo jahodové), aby to lehce ztuhlo.
|
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(27.9.2012 16:54:33) delete a nebylo to tím, že to nebyla jabka na uskladnění? já si loni taky zavařila nastrouhaná a taky mi skvasila, později jsem ale zjistila, že to byla jablka ranná a ty se zavařovat nesmí - ale zamrazit je klidně můžeš, zavařovat nastrouhaná jabka bez ničeho se můžou až ty na uskladnění. mamka moje to zavařuje takto roky.. a mívám i třeba dva tři roky a nekvasí, letos se na to znova chystáme, tentokrát už ze správných jablek.
|
Jája | •
|
(27.9.2012 17:12:11) Holky, zavařuju i raná, když je jich dost, a nekazí se. Někdy se to sice taky stane, no, ale spíš záleží na tom, jak chytla víčka.
|
|
Delete |
|
(27.9.2012 19:12:20) Určitě to bylo i tím, šlo o letní jablka....já jsem líná od přírody, takže víc mrazím než zavařuju, takže mě se to nestalo.... Navíc ta zavařená jablka (nebo přesnídávky) časem trochu ztmavnou, i když je má člověk v temnu, a naše holky dávají přednost světlejší barvě, tak to radši dělám čerstvé, to je pak otázka půl hodinky (dělám poměrně velké množství, jedna sklenička na osobu by jim nestačila)....
|
|
|
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(27.9.2012 16:52:12) udělej jak psaly holky, prostě ovoce uvařit, rozmixovat, pak do skleniček a když to dáváš horké a dáš trochu cukru nebo fruktozy, tak se to nemusí už ani zavařovat a vydrží dlouho, naliješ do skleniček a dáš na 5 minut dnem vzhůru, pak otočíš, necháš vychladnout a uložíš.
jen poradím, že hrozně moc děckám chutnala kombinace jabko mrkev.. chutnala jim mnohem víc než samotné jabko, ta mrkev to tak jako obarví a osladí.
|
|
|