katyn |
|
(3.10.2012 22:07:04) Ráda bych nějak trvaleji uchovala česnek než jen že ho někde po zakoupení klasicky uskladním. S tím mám totiž problém, většinou mi vyschne. Dostala jsem radu, že vyloupat a dát do mrazáku a pak si jen brát stroužky, co potřebuju. To jsem i zkusila a přišlo mi to ok. Pak se mi dostalo rady, že česnek namačkat, prosolit a dát do ledničky a pak si brát dle potřeby. Ale to netuším, jak dlouho mi takhle česnek vydrží. Ráda bych něco, aby vydržel co nejdéle. Díky za tipy :o)
|
Girili |
|
(3.10.2012 22:59:52) My uchovavali svazky povesene pod presahem strechy kulny. Ale posledni dobou mam spis palice ve dzbanech na lince jako kytice. Ke konci roku trochu zeslabnou, ale to mam pocit, ze zeslabl i kdyz byl zaveseny. A takhle je to vic pri ruce.
|
|
katyn |
|
(3.10.2012 23:43:50) A jak dlouho ti takhle vydrží? Ten mrazák mi přijde na dlouhodobější skladování.
|
|
|
Ema58 |
|
(4.10.2012 8:50:35) Napíchnu na špejle a dám do vázy do komory.
|
|
Babsi+2 |
|
(4.10.2012 10:45:40) Nasolený česnek mám od července. Zatím dobrý. Mám malou skleničku od první výživy, dala jsem tam 3/4 obsahu česneku(namačkaného), 2 vrchovaté lžičky soli, zamíchala a zalila olejem. Bohužel, některé stroužky mi zezelenaly, ale na chuť to vliv nemělo. Bakterií ani hniloby se nebojím-v takovém množství soli a česneku snad nic nepřežije. Postupně odebírám, pokud chci na bramboráky nebo do čočkovky. Je to dost slané, takže jídlo solím opatrně. Parádní je, že nemusím kvůli dvěma stroužkům tahat (a umývat) tlačítko na česnek.
|
|
|