| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Párty šunka z Globusu

 Celkem 9 názorů.
 Černá kronika 


Téma: Párty šunka z Globusu 

(31.10.2012 12:26:15)
Jelikož se do Globusu dostanu 1x až 2x za rok, tak vůbec nemám zkušenost s tímto masem. Koupila jsem asi kilový kousek a nevím, jak ho upravit. Vařit, péct, nebo se může jíst syrový? Jak dlouho vydrží v lednici i přes garantovanou dobu spotřeby nebo raději datum dodržet?
 Sam01 


Re: Párty šunka z Globusu. 

(31.10.2012 12:46:15)
Já v Globusu kupuji párty šunku v létě,protože nám moc chutná grilovaná.
 Černá kronika 


Re: Párty šunka z Globusu. 

(31.10.2012 12:56:27)
A myslíš, že by šla třeba vcelku upéct v troubě?
 angrešt 


Re: Párty šunka z Globusu. 

(31.10.2012 13:19:14)
Jestli je to ta, kterou myslím (vcelku, v pultu s masem, ne u uzenin, nevím, jeslti se jmenuje Party), tak ta není tepelně opracovaná, je jen zauzená, ale syrová.
Takže tepelně opracovat.
Opékám z ní steaky k dušeným fazolkám či k bramborové kaši, používám ji do bostonských pečených fazolí... nebo ji vařím na páře (do té vody dám bylinky, navoní se).

Dala by se i celá upéci, proč ne.
 Černá kronika 


Re: Párty šunka z Globusu. 

(31.10.2012 13:33:15)
Jo, to bude ona. A jestli myslíš přílohu ze zelených fazolových lusek, tak to je super nápad, ty milujeme a pěstujeme, zamražujeme.
 angrešt 


Re: Párty šunka z Globusu. 

(31.10.2012 13:38:36)
jo, myslím zelené fazolové lusky, ty chutnají k šunce moc dobře.
 Libuše z Brna 
  • 

Re: Párty šunka z Globusu. 

(12.4.2015 10:53:21)
Párty šunku vařím v coca cole ( musí být sladká ne light)maso ponořené, na 1kg masa 1 hodinu + 15. Pak seříznu kůži, špíček nakrájím do kříže. Napatlám marinádu třeba med, sojovka, sladká chilli omáčka a dám na dvacet minut do hodně rozpálené trouby na pekáčku s mřížkou. Podáváme nakrájené na plátky s chlebem salátem nebo jen tak. Studená je taky prudce jedlá.
 Elíláma 


Re: Párty šunka z Globusu. 

(31.10.2012 16:04:13)
já ji peču v alobalu 2hod :-)
 Veverka. 


Re: Párty šunka z Globusu. 

(31.10.2012 18:33:29)
nakrájím na tenké plátečky,pověsím na provázek a dám sušit do chladna,kde ale proudí vzduch - ne do lednice...za 3-4 dny mám nejlepší jerky na světě...mňam...masový žvejkačky

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.