Černá kronika |
|
(31.10.2012 12:26:15) Jelikož se do Globusu dostanu 1x až 2x za rok, tak vůbec nemám zkušenost s tímto masem. Koupila jsem asi kilový kousek a nevím, jak ho upravit. Vařit, péct, nebo se může jíst syrový? Jak dlouho vydrží v lednici i přes garantovanou dobu spotřeby nebo raději datum dodržet?
|
angrešt |
|
(31.10.2012 13:19:14) Jestli je to ta, kterou myslím (vcelku, v pultu s masem, ne u uzenin, nevím, jeslti se jmenuje Party), tak ta není tepelně opracovaná, je jen zauzená, ale syrová. Takže tepelně opracovat. Opékám z ní steaky k dušeným fazolkám či k bramborové kaši, používám ji do bostonských pečených fazolí... nebo ji vařím na páře (do té vody dám bylinky, navoní se).
Dala by se i celá upéci, proč ne.
|
Černá kronika |
|
(31.10.2012 13:33:15) Jo, to bude ona. A jestli myslíš přílohu ze zelených fazolových lusek, tak to je super nápad, ty milujeme a pěstujeme, zamražujeme.
|
angrešt |
|
(31.10.2012 13:38:36) jo, myslím zelené fazolové lusky, ty chutnají k šunce moc dobře.
|
|
Libuše z Brna | •
|
(12.4.2015 10:53:21) Párty šunku vařím v coca cole ( musí být sladká ne light)maso ponořené, na 1kg masa 1 hodinu + 15. Pak seříznu kůži, špíček nakrájím do kříže. Napatlám marinádu třeba med, sojovka, sladká chilli omáčka a dám na dvacet minut do hodně rozpálené trouby na pekáčku s mřížkou. Podáváme nakrájené na plátky s chlebem salátem nebo jen tak. Studená je taky prudce jedlá.
|
|
|
Elíláma |
|
(31.10.2012 16:04:13) já ji peču v alobalu 2hod
|
|
|
Veverka. |
|
(31.10.2012 18:33:29) nakrájím na tenké plátečky,pověsím na provázek a dám sušit do chladna,kde ale proudí vzduch - ne do lednice...za 3-4 dny mám nejlepší jerky na světě...mňam...masový žvejkačky
|
|
|