Saamajna |
|
(5.11.2012 17:53:21) Dostali jsme obrovskou tasku uzasnych ale napadanych jablek - takze uschovani jen tak nehrozi, po 3 dnech jsou komplet na vyhozeni.
Milujeme strudl, hned jsen upekla ale nesnime 20 nohavic denne... Vi nekdo, jak "nakonzervovat" - abych mohla pect strudl nebo jabl. kolac i za 2 tydny?
|
štěpánkaa |
|
(5.11.2012 18:40:13) mám šuple v mrazáku plné jablek nakrájených na plátky. Po rozmrznutí vyleju vodu, upeču štrůdl "zamlada" jsme to zavařovali nastrouhané, ale kazilo se to, mražení je lepší, do jara je vymetýno
|
|
Mab |
|
(5.11.2012 19:31:16) Zamrazit, podle kyselosti s cukrem nebo bez.
|
|
Jája | •
|
(5.11.2012 19:34:43) Buď nastrouhat a zamrazit. Já to radši zavařuju. Nastrouhám, dám trochu cukru, nacpu do sklenic a zavařím. Cca 20 minut na 80 st.C. Můžeš v hrnci i v troubě. pak z toho můžeš dělat štrůdly i za rok, vydrží to. Pokud je to dobře zavařené, tak to vydrží i bez cukru, dosladíš to, když děláš strůdl.
|
|
MÍŠA&FÍK |
|
(5.11.2012 21:26:43) Naši zavařují , a štrůdly jsou v zimě výborný, nikdo by to nepoznal...a kdo tvrdí že jo, tak kecá.....
|
|
Jachtarka |
|
(6.11.2012 9:41:45) Nechej jablka venku, ne přímo na dešti, ale v chladnu a vlhku. Nekazí se tak rychle jako doma.
Jinak já dělám ve velkém jablkové pyré - rozvařit s trochou vody, hřebíčkem a skořicí a rozmixovat. Dávám do sklenek a zavařím.
Do naředěného pyré pak třeba přidám rozvařit vanilkový pudink a natřu na na piškot. Nebo taky je do pyré nastrkat piškoty a nechat (v lednici nebo venku na chladu) nacucnout. Nebo z listového těsta vyválet placku, rádélkem vyřezat pásky, natřít rozšlehaným vejcem a lehce posypat krystalovým cukrem. Upéct. Do misek dáš rozvařená jablka (nebo umixované pyré) a nabíráš těma listovýma tyčinkama.
|
|
|