koré |
|
(13.11.2012 12:42:24) Nejčastěji přidávám kysané zelí k haluškám (s vypečenou slaninou), k bramborovému knedlíku a masu pečenému/uzenému nebo ho jíme jen tak - případně v kombinaci třeba s mrkví a jablkem - jako salát k bramborovému jídlu. Zajímalo by mě, zda kysané zelí používáte i nějakým tvůrčím způsobem ve vegetariánských pokrmech. K čemu se tak nejspíš zelí chuťově hodí? Mě napadají jen ty brambory...
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(13.11.2012 12:48:25) Vařené mleté kroupy a nadrobno pokrájené zelí. Dát na rozpálený plech olej, na to rozetřít, upéct v troubě, pak rozčtvrtit, obrátit, dopéct. Děsně dobrý.
Zelňačky (s fazolema, švestkama, čočkou) Halušky, chlupatý knedlíky, bramborový šišky, krupicový kluzky, bramborová lepenice... Saláty - s kořenovou zeleninou, s jablky...
|
hankuba/Kubík06/Eliška09 |
|
(13.11.2012 12:49:30) Tenhle recept mě zaujal,ale ještě sem nevyzkoušela http://www.recepty.cz/recept/roladky-s-kysanym-zelim-12102
|
|
koré |
|
(13.11.2012 12:52:35)
Kopřivo,
s těma kroupama to zní dobře! Kroupy po uvaření umlít na masovém mlýnku?
Zelňačku dělám, to jsem zapomněla.
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(13.11.2012 16:17:57) Koré, jo, měkké umlít na masovém mlýnku (nebo tyčovým mixérem, to taky jde).
|
|
|
Elíláma |
|
(13.11.2012 14:46:22) Do toho by mi chutnaly sušený hříbky.
|
|
|
Annie01 |
|
(13.11.2012 12:51:01) Dělám segedin bez masa. Mně to tak chutá. Vepřové a hovězí maso vůbec nejím, celkově maso nevyhledávám, i když vyhraněný vegetarián zase nejsem. Takže kysané zelí používám do bezmasého segedinu, nebo s jím dají plnit třeba pirožky z listového těsta (tam je dobré přidat osmaženou cibulku).
|
Elíláma |
|
(13.11.2012 14:48:00) Annie, jak se dělá bezmasý segedín? já měla za to, že to je jen dušené maso a dušené zelí, takže dušené zelí?
|
Annie01 |
|
(13.11.2012 14:54:24) Elíííí - no prostě jako segedín, jen vynechám to maso.
|
Elíláma |
|
(13.11.2012 16:04:17) Annie: takže zelí
|
MarMat (+2) |
|
(13.11.2012 16:40:24)
|
|
|
|
|
|
|