KvětuškaS |
|
(6.12.2012 8:23:51) Uvítám nějaké tipy na kvalitní pánev - tj., na pánev, se kterou máte alespoň 1 rok výborné zkušenosti. Nechci teflon, uvažuji o jiné alternativě. Díky
|
Irča +3 |
|
(6.12.2012 9:17:00) Titanová pánev - http://www.proguss.cz/ - máme i hluboký velký hrnec. Nic se v tom nepřipeče, krásně se v tom zapéká aniž by se něco muselo složitě při mytí drhnout. Prostě nemají chybu, mají těžké skleněné pokličky, takže na dušení bezva, stejně tak na palačinky, bramboráky.... Skoro vůbec nedávám žádný tuk/olej.
|
Svynka |
|
(6.12.2012 11:23:37) Súhlasím s Irčou - titánovému nádobí som totálne podľahla, a postupne dokupujem ďalšie a ďalšie kúsky (začala som palacinkárkou).
|
Irča +3 |
|
(6.12.2012 11:57:12) Taky mám pocit, že jsem na něm získala takovou nějakou závislost, snad mi Ježíšek zase nějaký nový "kousek" přinese
|
|
|
|
Pole levandulové |
|
(6.12.2012 9:17:51) Mam keramickou GreenPan a jsem spokojena. Pouzivam denne.
|
|
propiska |
|
(6.12.2012 9:22:29) Na co budeš pánev používat??? Ptám se hloupě, omlouvám se, ale mně s teflonem jsem měla špatné zkušenosti- zn.tescoma před 8-10lety. Pak jsem dostala značkovou drahou titanovou pánev, životnost prý 5 let. První rok dobrý, na konci 2 už začala zlobit, všechno se přichytávalo a připalovalo. Dostala jsem dalšítu samou- vysokou, hranatou se sklěněnou poklici zn. Balariny- už opět nefunguje. ALE- používám ji denně, vařím na ni vše- dusím, smažím, na omáčky, hlavní jídla i večeře.Klasické hrnce už používám jen na brambory, rýži a na polívky. Podle návodu jsem obě titanové pánve používala- tj. vypalovala a myla teplotním šokem. Přesto je ta adhézni vrstva už v háji a lívance ani palačinky ani řízek už z ní neodlepím. Dostala jsem teď asi za 500kč keramickou pánev, neznačkovou, dělala na ní dětem lívance a paráda. Řekla bych, že ještě lepší než ty titanové když byly úplně nové. Teď váhám, asi si tu pánvičku budu už je šetřit na smažení a koupím pořádné hrnce- mám směs starých smaltových a obyč., do žádného drahého titanu už jít nechci. NAvíc se chystám i na návrat do práce takže asi skončí i denní vyvařování a nádobí nebude tak namáhané. NEvím, ale můj závěr je, že občas používaná pánvička asi vydrží dlouho - my moc smažená jídla nejíme. Ty lívance dělám téměř na sucho. POkud je to nějaká univerzální co se dá používat často, tak mně prostě vydrží max 2 roky
|
|
el + 2 |
|
(6.12.2012 10:02:20) Teflon se mi taky přestal líbit, tak jsem pořídila keramické. Byla jsem z nich nadšená asi 1,5 roku, než mi na jedné kamarádka připálila bramboráky - smažila jen na prostředku a okraje se "pálily nasucho". To na pánvi vytvořilo lepkavou hmotu, která nešla umýt, jen nadrsno vydrhnout, což by se keramice dělat nemělo. Myslím, že teď už nebude tak nepřilnavá jako předtím, i když používat se rozhodně dá, nic se neloupe. Je to ale stejná potíž, která se mi stávala s teflonkami (ten upatlaný maz), ty se pak začaly navíc i loupat. Takže asi fakt záleží jak drsně smažíš, já jsem spíš "mírná" a pak to funguje dobře.
|
|
Vr | •
|
(6.12.2012 11:01:23) Green pan. Jsem. moc spokojená. Pánev je to drahá, ale kvalitní. A neměla by se dávat do myčky.
|
|
nowiska |
|
(14.12.2012 12:29:46) Mám taky greenpan, už od minulých Vánoc. Můžu s klidným srdcem doporučit, dříve jsem měla jinou, českou značku a ta šla z baráku hned, byla zkroucená, takže na sklokeramické desce se jen koulela. Vše o keramických pánvích najdete tady: www.keramicka-panev.cz A doporučuji opravdu zvážit, jestli kupovat to nejlevnější, já bych to nedělala.
|
|
Lucka22 |
|
(27.12.2012 20:56:44) Ahoj,
já už to tu psala do nějaké jiné diskuse, ale můžu doporučit wok pánev z přírodní litiny. Dělám v tom všechno, čínu, guláš, řízky,... Podle recenzí je to i o něco lepší než titan, protože přírodní litina je bez chemicky upraveného povrchu, což titan bohužel má. Každopádně wok už pár let mám a spokojenost. Jediná nevýhoda je snad jeho hmotnost, ale dá se na to zvyknout. Kdyby tě přírodní litina zajímala, tak tady najdeš info: www.panev-wok.cz
|
|
|