6.12.2012 9:22:29 propiska
Re: Kvalitní pánev - poraďte
Na co budeš pánev používat??? Ptám se hloupě, omlouvám se, ale mně s teflonem jsem měla špatné zkušenosti- zn.tescoma před 8-10lety. Pak jsem dostala značkovou drahou titanovou pánev, životnost prý 5 let. První rok dobrý, na konci 2 už začala zlobit, všechno se přichytávalo a připalovalo. Dostala jsem dalšítu samou- vysokou, hranatou se sklěněnou poklici zn. Balariny- už opět nefunguje. ALE- používám ji denně, vařím na ni vše- dusím, smažím, na omáčky, hlavní jídla i večeře.Klasické hrnce už používám jen na brambory, rýži a na polívky. Podle návodu jsem obě titanové pánve používala- tj. vypalovala a myla teplotním šokem. Přesto je ta adhézni vrstva už v háji a lívance ani palačinky ani řízek už z ní neodlepím.
Dostala jsem teď asi za 500kč keramickou pánev, neznačkovou, dělala na ní dětem lívance a paráda. Řekla bych, že ještě lepší než ty titanové když byly úplně nové.
Teď váhám, asi si tu pánvičku budu už je šetřit na smažení a koupím pořádné hrnce- mám směs starých smaltových a obyč., do žádného drahého titanu už jít nechci. NAvíc se chystám i na návrat do práce takže asi skončí i denní vyvařování a nádobí nebude tak namáhané.
NEvím, ale můj závěr je, že občas používaná pánvička asi vydrží dlouho - my moc smažená jídla nejíme. Ty lívance dělám téměř na sucho. POkud je to nějaká univerzální co se dá používat často, tak mně prostě vydrží max 2 roky
Odpovědět