| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Bílé pracny

 Celkem 20 názorů.
 margotka78 alias shit-roller 


Téma: Bílé pracny 

(9.12.2012 18:46:22)
Jelikož na to několik lidí toužebně čeká ~:-D , tak konečně přidávám slíbený recept na bílé pracny ( pro všechny, kterým klasické černé medvědí tlapy přijdou fialovej hnus jako mně)
210 g másla, 50 g medu, 70 g práškového cukru, 110 g mletého bílého máku či kokosu( používám kokos), 1 vanilkový cukr, 250 g hladké mouky, citrónová kůra

postup: máslo, med a cukr dobře utřeme, přidáme mák či kokosovou moučku a ostatní a nakonec zapracujeme mouku. Z těsta oddělujeme malé kousky - vtlačujeme to formiček.Pečeme v mírné troubě a ještě teplé obalujeme v cukru.

Jsou výborné! ~;)
 sarmi 


Re: Bílé pracny ( od margotky) 

(9.12.2012 19:05:15)
nemam formicky, jde testo rozvalet a vykrajovat tvary?
 Lassie66 
  • 

Re: Bílé pracny ( od margotky) 

(9.12.2012 19:12:09)
Jsem pracnová. Nemusela bych mít žádné jiné cukroví, jen když jsou pracny. A žádné cukroví tak krásně nevoní. Tyhle zkusím taky.
 sarmi 


Re: Bílé pracny ( od margotky) 

(9.12.2012 19:14:07)
holky, da se sehnat mlety hrebicek? nemam hmozdir... a otazka stejna jako predtim - da se pracnove testo vyvalet a jen vykrajovat tvary? nemam ani formicky ~;)...
 margotka78 alias shit-roller 


Re: Bílé pracny ( od margotky) 

(9.12.2012 19:29:01)
já je letos ještě nedělala. A nikdy jsem tohle těsto nerozvalovala..Takže fakt nevím.
U mě spíš platí opačný postup - když se těsto trhá, tak ho nacpu do formiček~;)
 Lei 


Re: Bílé pracny ( od margotky) 

(9.12.2012 19:44:15)
sarmi, hřebíček si lehko připravíš sama z nemletého, ty kuličky jdou krásně oddělit od zbytku - stopky ? ani nevím, co to botanicky je ~f~ - a mezi prsty je snadno rozdrtíš.
 sarmi 


Re: Bílé pracny ( od margotky) 

(9.12.2012 19:48:55)
fakt? no, tak to hned musim zkusit, to me vubec nenapadlo, diky :-)
 Ivka3 


Re: Bílé pracny ( od margotky) 

(10.12.2012 7:34:45)
Ale pochubuju, že se ti to povede tak jemně, jako je mletý, který lze běžně koupit.
 sarmi 


Re: Bílé pracny ( od margotky) 

(10.12.2012 8:17:25)
mletou skorici kupuji bezne, ale mlety hrebicek jsem u nas nevidela ~d~, to vis, ze bych ho radeji koupila.
 Lassie66 
  • 

Re: Bílé pracny ( od margotky) 

(9.12.2012 19:14:47)
Akorát nesnášim to obalování v cukru, to mi nechutná. Maximálně poprášit.
 kelly 
  • 

Re: Bílé pracny ( od margotky) 

(9.12.2012 19:13:57)
Klasický pracny-FIALOVEJ HNUS ? ćtu dobře?
 margotka78 alias shit-roller 


Re: Bílé pracny ( od margotky) 

(9.12.2012 19:29:59)
jo, nesnáším klasický tmavý pracny odjakživa ~l~
 Lei 


Re: Bílé pracny ( od margotky) 

(9.12.2012 19:47:02)
Jupí, margotko, děkuji ~x~.

Na oplátku se dělím s ostatními o info, jestli jste někdo dostal v DMku takovou tu knížečku s vánočními recepty na cukroví s ingrediencemi Alnatura, a váháte, zda něco z toho zkusit, tak jsem už upekla podle nich cantuccini a vanilkové rohlíčky a obojí je výborné ~g~, obé za použití celozrnné mouky a třtinového cukru.
 Hr.ouda 


miluju hnědý pracny  

(9.12.2012 19:51:46)
a žiju v domnění, že poživatelnéí jsou jen ty vyrobené ze sádla.

Ty bílé taky "znění" chutně, mám moc ráda kokos a cokoliv kokosového - myslíš, že by šly taky ze sádla? Asi ne , co?
 Alternativní kvočna 


Re: Angrešt - co kokosový olej 

(9.12.2012 19:53:44)
Přemýšlím, že bych zaexperimentovala a část másla nahradila kokosovým olejem... ale nemám zkušenost, možná Angrešt poradí?
 Hr.ouda 


Re: Angrešt - co kokosový olej 

(9.12.2012 20:04:43)
to by mne aky zajímalo, jem v tomhle tupá, takže mne zase přišlo na mysl, zda by se kokosovým olejem nedal nahradit ztužený tuk :-))))))))

Třeba šlehačkový cukrová je vevniř takový dutý, a je takjový jako vrsvový, už jsem se iu zabývala otázkou, zda by kokoslový tuk neudelal stejenj efekt, taky za telpa teče a a zthena je tuhej jako šurt, jen by se to prodražilo, ale vzhledem k těm symbolickým objemům, který dělám, se to jendo uza čas snese.
 Edysha 


Re: Angrešt - co kokosový olej 

(9.12.2012 21:10:25)
Ztuzeny tuk nahrazuji bezne kokosovym. Chova se uplne stejne. Pouzivam i v teste i do coko polev ci slanych tycek. Takze smele do toho. Obyc nebio kupuju za 25,- kostku 200 nebo 250g, bych se musela jit mrknout do lednice. Pouzivam i na smazeni sladkeho, treba koblizku nebo bozich milosti.
 Hr.ouda 


Re: Angrešt - co kokosový olej 

(10.12.2012 7:33:54)
kde ho za tu ceni kupuješ?
Já jsem ho viděla jen ve zdravé výživě a v DM.

myslíš, že do šlehačkového cukroví by tedy šel?
Já ho mám - ve ztuhlém stavu - ráda i samotný, ale nezmění chut cukroví? Přece jen není chutove neutrální....
 margotka78 alias shit-roller 


Re: miluju hnědý pracny  

(9.12.2012 19:54:27)
Hele ze sádla nevím, ale kdysi jsem ze sádla dělala pracny z tatranek a taky chutnaly
 angrešt 


Re: miluju hnědý pracny  

(10.12.2012 20:55:46)
Sádlo je při pokojové tepltoě řidší než máslo, tkaže cukroví se nedá přímo nahradit máslo za sádlo, děsně by se rozpadalo a vztekla by ses.
Ale dá se nahradit za přidání mouky - odhadem tak 15% mouky (popř. jiných suchých ingrediencí typu kakao). Pak by to mělo fungovat. Viděla bys, jak se těsto chová v rukách a přisypala tu mouku.

kokosovým tukem lze nahrazovat také, platí zhruba totéž co pro sádlo,také je řidší než máslo. Chuť změní trochu do kokosova, no to ale u kokosových pracen nevadí, ne? ~:-D

Ovšem v některých věcech to vadí, třeba v klasickém lineckém by mě to rušilo. Záleží na preferencích konzumentů.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.