margotka78 alias shit-roller |
|
(9.12.2012 18:46:22) Jelikož na to několik lidí toužebně čeká , tak konečně přidávám slíbený recept na bílé pracny ( pro všechny, kterým klasické černé medvědí tlapy přijdou fialovej hnus jako mně) 210 g másla, 50 g medu, 70 g práškového cukru, 110 g mletého bílého máku či kokosu( používám kokos), 1 vanilkový cukr, 250 g hladké mouky, citrónová kůra
postup: máslo, med a cukr dobře utřeme, přidáme mák či kokosovou moučku a ostatní a nakonec zapracujeme mouku. Z těsta oddělujeme malé kousky - vtlačujeme to formiček.Pečeme v mírné troubě a ještě teplé obalujeme v cukru.
Jsou výborné!
|
sarmi |
|
(9.12.2012 19:05:15) nemam formicky, jde testo rozvalet a vykrajovat tvary?
|
|
Lassie66 | •
|
(9.12.2012 19:12:09) Jsem pracnová. Nemusela bych mít žádné jiné cukroví, jen když jsou pracny. A žádné cukroví tak krásně nevoní. Tyhle zkusím taky.
|
sarmi |
|
(9.12.2012 19:14:07) holky, da se sehnat mlety hrebicek? nemam hmozdir... a otazka stejna jako predtim - da se pracnove testo vyvalet a jen vykrajovat tvary? nemam ani formicky ...
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(9.12.2012 19:29:01) já je letos ještě nedělala. A nikdy jsem tohle těsto nerozvalovala..Takže fakt nevím. U mě spíš platí opačný postup - když se těsto trhá, tak ho nacpu do formiček
|
Lei |
|
(9.12.2012 19:44:15) sarmi, hřebíček si lehko připravíš sama z nemletého, ty kuličky jdou krásně oddělit od zbytku - stopky ? ani nevím, co to botanicky je - a mezi prsty je snadno rozdrtíš.
|
sarmi |
|
(9.12.2012 19:48:55) fakt? no, tak to hned musim zkusit, to me vubec nenapadlo, diky
|
Ivka3 |
|
(10.12.2012 7:34:45) Ale pochubuju, že se ti to povede tak jemně, jako je mletý, který lze běžně koupit.
|
sarmi |
|
(10.12.2012 8:17:25) mletou skorici kupuji bezne, ale mlety hrebicek jsem u nas nevidela , to vis, ze bych ho radeji koupila.
|
|
|
|
|
|
|
Lassie66 | •
|
(9.12.2012 19:14:47) Akorát nesnášim to obalování v cukru, to mi nechutná. Maximálně poprášit.
|
|
|
kelly | •
|
(9.12.2012 19:13:57) Klasický pracny-FIALOVEJ HNUS ? ćtu dobře?
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(9.12.2012 19:29:59) jo, nesnáším klasický tmavý pracny odjakživa
|
|
|
Lei |
|
(9.12.2012 19:47:02) Jupí, margotko, děkuji .
Na oplátku se dělím s ostatními o info, jestli jste někdo dostal v DMku takovou tu knížečku s vánočními recepty na cukroví s ingrediencemi Alnatura, a váháte, zda něco z toho zkusit, tak jsem už upekla podle nich cantuccini a vanilkové rohlíčky a obojí je výborné , obé za použití celozrnné mouky a třtinového cukru.
|
|
Hr.ouda |
|
(9.12.2012 19:51:46) a žiju v domnění, že poživatelnéí jsou jen ty vyrobené ze sádla.
Ty bílé taky "znění" chutně, mám moc ráda kokos a cokoliv kokosového - myslíš, že by šly taky ze sádla? Asi ne , co?
|
Alternativní kvočna |
|
(9.12.2012 19:53:44) Přemýšlím, že bych zaexperimentovala a část másla nahradila kokosovým olejem... ale nemám zkušenost, možná Angrešt poradí?
|
Hr.ouda |
|
(9.12.2012 20:04:43) to by mne aky zajímalo, jem v tomhle tupá, takže mne zase přišlo na mysl, zda by se kokosovým olejem nedal nahradit ztužený tuk )))))))
Třeba šlehačkový cukrová je vevniř takový dutý, a je takjový jako vrsvový, už jsem se iu zabývala otázkou, zda by kokoslový tuk neudelal stejenj efekt, taky za telpa teče a a zthena je tuhej jako šurt, jen by se to prodražilo, ale vzhledem k těm symbolickým objemům, který dělám, se to jendo uza čas snese.
|
Edysha |
|
(9.12.2012 21:10:25) Ztuzeny tuk nahrazuji bezne kokosovym. Chova se uplne stejne. Pouzivam i v teste i do coko polev ci slanych tycek. Takze smele do toho. Obyc nebio kupuju za 25,- kostku 200 nebo 250g, bych se musela jit mrknout do lednice. Pouzivam i na smazeni sladkeho, treba koblizku nebo bozich milosti.
|
Hr.ouda |
|
(10.12.2012 7:33:54) kde ho za tu ceni kupuješ? Já jsem ho viděla jen ve zdravé výživě a v DM.
myslíš, že do šlehačkového cukroví by tedy šel? Já ho mám - ve ztuhlém stavu - ráda i samotný, ale nezmění chut cukroví? Přece jen není chutove neutrální....
|
|
|
|
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(9.12.2012 19:54:27) Hele ze sádla nevím, ale kdysi jsem ze sádla dělala pracny z tatranek a taky chutnaly
|
|
angrešt |
|
(10.12.2012 20:55:46) Sádlo je při pokojové tepltoě řidší než máslo, tkaže cukroví se nedá přímo nahradit máslo za sádlo, děsně by se rozpadalo a vztekla by ses. Ale dá se nahradit za přidání mouky - odhadem tak 15% mouky (popř. jiných suchých ingrediencí typu kakao). Pak by to mělo fungovat. Viděla bys, jak se těsto chová v rukách a přisypala tu mouku.
kokosovým tukem lze nahrazovat také, platí zhruba totéž co pro sádlo,také je řidší než máslo. Chuť změní trochu do kokosova, no to ale u kokosových pracen nevadí, ne?
Ovšem v některých věcech to vadí, třeba v klasickém lineckém by mě to rušilo. Záleží na preferencích konzumentů.
|
|
|
|