Violetina |
|
(13.12.2012 18:15:51) Tak se přidám k cukrovípečícímu šílenství
U nás v obchodě nemají normální obyč salko v plechovce, jen to už slazené, na které jsem se nedočetla moc dobrého. Salko obyč vedou jen v tetrapaku.
Dá se i s tím vytvořit krém na slepování cukroví? Milý má moc rád máslové krémy, tak jsem mu chtěla dopřát něco nového, ale nevím, zda se nebudu muset vrátit ke klasice.
Za rady děkuji
|
arsiela, |
|
(13.12.2012 18:22:10) Violo ale na karamel musí být slazené salko.
|
Violetina |
|
(13.12.2012 18:24:07) že bych to popletla a všechny tu haněly něco jiného?
|
Meta |
|
(13.12.2012 18:30:45) Myslím, že haněly (pánové prominou diskriminaci) prodávané karamelové Salko.
|
Violetina |
|
(13.12.2012 18:34:21) Jojo, už jsem si to našla.... jdu tlouct hlavou do zdi a hledat recepty bez salka (ven už se mi znovu fáákt nechce).
|
arsiela, |
|
(13.12.2012 18:52:13) počkej te´d sem mimo,když tady to salko nepomlouvaly tak proč ho enchceš?
|
Violetina |
|
(13.12.2012 19:00:40) Spletla jsem si dva výrobky - salko slazený, který je to pravý a salko karamelizovaný, který je prý dost strašný. Já myslila, že to strašný e to slazený, poto jsem ho nekoupila - a teď už do obchodu znovu nechci, budu to muset nechat na ráno nebo tak.
|
Lei |
|
(13.12.2012 19:53:11) Violetino, z hlavy to nevím, ale moje maminka dělá krém - žloutky s cukrem se šlehají nad párou, pak se došlehávají ve vodní studené lázni a pak do nich zašlehává máslo pokojové teploty a rum - ten krém je lahodný, chutná máslově, ale je takový lehký a hlavně opravdu trvanlivý - určitě něco takového pohledáš na internetu, zřejmě njede o nějaký tajný rodinný recept, já jen, že je bez Salka a vynikající .
|
Petra | •
|
(13.12.2012 20:00:26) Jj, ten doporučuji, ve vodní lázni ušleháme jedno vejce a šest lžic cukru (směs zhoustne a tím, že se šlehá nad párou se i vejce tepelně upraví). Potom napěníme jedno máslo a do toho másla přišleháváme vaječnou směs (dáváme pomalu, po lžících). Do hotové směsi můžeme vmíchat co nás napadne (to už nešlehám, jenom promíchávám), např. strouhané oříšky, čokoládu, rum... Krém je fakt výborný (sice kalorická bomba), ale např. v medových trubičkách... mňam mňam....
|
Petra | •
|
(13.12.2012 20:01:07) Jo, dávám celé vejce, nejen žloutky.
|
Violetina |
|
(13.12.2012 20:16:45) Díky díky... já už zaúkolovala srahého, aby mi salko koupil někde cestou z práce, ale tenhle si zapíšu někam jako variantu č. 2.
|
|
|
Lei |
|
(13.12.2012 21:07:22) Petro , jojo, to bude ono, hlavně je skvělé, že tam není žádný pudinkový prášek, škrob, kaše z mouky a mléka...když je vlažný hotový v míse, tak bych se ho ujedla .
Já Ti mám recept na ty dordonetky od KoroFky, kde je právě krém ze Salka, a já už upekla kolečka a ty tak nádherně voní a chutnají, že si čím dál víc zahrávám s myšlenkou, nedělat do nich ten supersladký salkový krém, ale spíš tenhle, s přidáním mletých vlašských ořechů...
|
Lei |
|
(13.12.2012 21:08:18) pardon, KoproFky...
|
|
KoproFka |
|
(14.12.2012 9:52:11) to mi ani nemluv, já mám ty ořechová kolečka už týden upečené na lince a včera jsem si řekla, že ochutnám - esli se s nima jako něco nestalo - no stalo, sežrala jsem jich asi 7 a zrovinka jsem si říkala, že jsou fakt výborné i jen samotné... ale musím je bezpodmínečně slepit co nejdřív, páč jinak je sežeru ještě před svátkama sama, jen tak...
U nás doma jsou jinak celkem v bezpečí i jen tak volně dostupné, páč mlaďas by to nedal do pusy, aby se neotrávil, asi (jedno kolečko snědl pod výhružkou, že jinak nepřijde Ježíšek) a mm zákazy respektuje, takže jedinej záškodník jsem já
|
|
|
|
|
Insula |
|
(13.12.2012 20:35:07) Proč je karamelizované salko strašné??? (diskuzi jsem nečetla). Já ho jednou koupila a v pohodě. Nebyl rozdíl mezi vařeným doma.
|
Violetina |
|
(13.12.2012 20:59:12) Já nevím, ale vzácně se na tom shodly všechny diskutující. Mamka ho doma taky měla a říkala, že nic moc, že chutnalo jako zkažené.
|
|
Mína | •
|
(13.12.2012 21:05:56) Používala jsem ho loni a i tento týden a je v pohodě. Stejné, jako když jsem si ho vařila.
|
Insula |
|
(13.12.2012 21:40:36) Já taky. Chutnalo normálně. Dokonce se mi zdálo lepší. To moje doma vařené bylo víc řídké a krém mi pak tekl.
|
Mína | •
|
(13.12.2012 21:42:33) Tak tak. Měla jsem dvě a obě super. :)
|
Lenaseka |
|
(14.12.2012 0:52:35) Kde jste byly při té minule diskuzi? Teď si budu muset natlouct do hlavy, že zkaramelizovany salko není špatný, ale že to bylo jen špatnou skladbou diskutujících
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|