Manka+Cipísek |
|
(15.12.2012 13:03:24) Mám chuť se pustit do cukroví. Něco malinko už mám, teď jsem našla pár nových receptů, ale je to všechno nepečené. Nevím, jestli není moc brzy. Nikdy jsem moc nepekla, nejsem žádná dobrá cukrářka, z nepečeného jsem dělala vždycky jenom vosí hnízda, tak 3 dny před štědrým dnem a do konce svátků vždycky zmizly, tak nemám moc představu jak dlouho nepečené cukroví vydrží.
|
Líza |
|
(15.12.2012 13:05:00) Přiznávám, že jsem (raději) nikdy netestovala, jak dlouho vydrží, ale nepečené dělám jen několik dní předem, já osobně bych ho ještě nedělala.
|
|
angrešt |
|
(15.12.2012 13:06:31) Já ho už dělám, ale dávám do mrazáku. Jinak je trvanlivost v chladu )spíž) cca 3 - 5 dní.
|
withep |
|
(15.12.2012 13:18:27) Aha. No já mám včelí úly už skoro dva týdny hotové. Už jich teda moc není , ale zatím jsou ok.
|
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(15.12.2012 15:49:26) jsem stejného názoru, pokud je tam máslo, které je do ledna 2013 a nic jiného syrového, v pohodě to dobře uskladněné - lednice, vinotéka, nebo balkon - vydrží stejně jako je trvanlivost másla
|
angrešt |
|
(15.12.2012 15:58:56) ne, není to tak, při manipulaci a ňahňání rukama se do toho zanese ohromné množtví různých bakterií a spor plísní, které v kostce másla nejsou. Takže trvanlivost cukroví je výrazně kratší než trvanlivost primárních surovin.
To, že na to málokdo dbá a jí se v Čechách běžně cukroví "chycené", je jiná věc. Je tu o tom přímo diskuse, věnovaná trvnalivosti a uskladnění cukroví, neche se mi to znova rozepisovat.
|
|
|
|
|