kája+dva |
|
(22.12.2012 21:53:19) Dlouhodobě bojuji se svojí rodinou o tom jak správně rozmrazovat maso. Oni ho položí na linku v pokojové teplotě ( v jejich domácnosti je to něco mezi 21 až 25 stupni) a nechají ho tam přes noc do rána. Na věty typu, že je to tak špatně, že se to má dělat v lednici, nereagují. Myslí, že je zbytečně prudím, potřebovala bych najít odkaz, kde je to popsáno, co se v tom mase vlastně děje. Oni celkově nemají moc dobré hygienické návyky, týkající se jídla, běžně ho skladují nezakryté, v teplotě okolo 10 stupňů. Musím stím něco dělat, kdyby se tím živili jen oni tak je mi to fuk, ale živí tím bohužel i nás a hlavně děti.
|
boží žena |
|
(22.12.2012 22:07:11) ja jak kdy nekdy v mikru když si vzpomenu tak do rána v lednici někdy ve studené vodě jo venku už sem ho taky někdy nechala no..
|
|
rybka | •
|
(22.12.2012 22:09:45) Rozmrazuji nejčastěji přes noc na lince a když zapomenu tak v mikrovlnce.
|
|
Inka. | •
|
(22.12.2012 22:10:44) Taky ho někdy večer dám do dřezu. Do rána by mi v lednici nerozmrzlo.
|
|
neznámá |
|
(22.12.2012 22:15:29) Asi bych z toho nedělala drama, tak se stravuje většina republiky. Taky většinou rozmrazúji na lince při pokojové teplotě. V lednici to trvá věčnost.
|
|
štěpánkaa |
|
(22.12.2012 22:31:41) když si vzpomenu včas (tj 24 hodin předem), nechám rozmrznout v lednici. Když ne - což je většinou, tak na lince - od večera do rána mi to v lednici nerozmrzne, v nejhorším to jistí mikrovlnka. Nikdy nám nic nebylo, pak to dostatečně tepelně upravíme a zmrazujeme maso kvalitní (snad) a čerstvé (snad). Nachystané (předem naporcované, atd.) maso někdy zmražené rovnou hodím na pánev nebo do vody - dle toho, co vařím
|
|
Nella+2 |
|
(22.12.2012 23:04:22) Taky nechávám přes noc na lince, když si vzpomenu až ráno tak v teplé vodě.
|
|
Babsi+2 |
|
(23.12.2012 7:57:01) Já na nočním rozmrazování taky nevidím nic špatného. Kdybys viděla, jak skladuje hotové jídlo náš děda, to by ses teprve divila-ve spíži! Protože spíž je přeci dobře postavená, na severní straně a je studená (v létě asi těch 10°). Nerada tam jím. Raději vaříme my, z přinesených surovin a když tam jedou děti na prázdniny, nakoupíme, navaříme a jedem domů. Naštěstí se alespoň v mytí potravin o dost zlepšil, když tam začaly jezdit děti. Na druhou stranu-nikdy jim nebylo špatně. A já si stejně říkám, že děckům trocha těch bacilů jednou za rok nemůže uškodit (máme celkem odolné děti, mít věčně nemocného prcka, tak ho tam nedávám). Více by jim uškodilo, kdychom se s dědou rozhádali.
|
|
Meta |
|
(23.12.2012 8:04:25) "Musím stím něco dělat, kdyby se tím živili jen oni tak je mi to fuk, ale živí tím bohužel i nás a hlavně děti." Svatá pravda. Živ se sama.
|
|
Líza |
|
(23.12.2012 8:07:57) Já si taky myslím, že je zbytečně prudíš.
|
|
Raduza |
|
(23.12.2012 9:30:54) Rozmrazuji ho přes noc na lince. Někdy ho tam dám ráno do odpoledne. Když je v létě moc vedro, dám ho do té ledničky.
|
krupice. |
|
(23.12.2012 10:38:02) Kájo, taky myslím, že se zbytečně stresuješ Připomínáš mi mojí ségru posedlou hygienou co se vaření a kuchyně týče. Na lince má zónu na maso a pod., pořád savuje, když se dítě omylem dotkne syrového vajíčka nebo jen skořápky, je z toho týden na prášky. Houbičku mění každý den, masa se skoro ani nedotkne, když už musí dělat, nejraději rovnou vyklopí do pekáče A pak dostal její ani ne dvouletý syn salmonelozu...Zkrátka nic se nemá přehánět. Já maso rozmrazuju ve středně teplý vodě, jinak bych se nedočkala. KDyž je to velký kus, tak taky nechám přes noc na lince. Ještě žijeme
|
|
|
Luc. |
|
(23.12.2012 10:45:18) Maso rozmnražuju přes noc na lince. Stejně moje mamka a moje tchýně.
|
lesley |
|
(23.12.2012 11:01:21) Hele taky mám profesní deformaci a prudím se správným skladováním , ale vem si na druhou stranu, jak se to dělalo, když se maso dalo koupit jenom ve čtvrtek a nebyly lednice . Přežili jsme .
|
|
|
Duhová + kulička |
|
(23.12.2012 14:35:21) Docela mě překvapilo, že se to moc neřeší, já ale maso na lince fakt taky nenechávám. Dám ho večer do ledničky a dopoledne pak ještě do vlažné vody, aby zcela roztálo. A když to potřebuji rychle, tak mikrovlnka. O mikrovlnce jsem teda taky už četla, že není úplně ok, ale tak lepší, než nechat maso v teple mnoho hodin.
|
|
daba+holčička |
|
(23.12.2012 18:43:45) já malý kusy v lednici - v krabici, aby mě nekontaminovalo ostatní jídlo a velký ve vypnutý troubě - máme kocoura :)
|
|
|