| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Zavařování masa do příkrmů pro miminka

 Celkem 12 názorů.
 18.9Evka+313 


Téma: Zavařování masa do příkrmů pro miminka 

(28.3.2013 16:05:45)
Ráda bych zkusila zavařit čistě jenom maso (uvařit v tlakovém hrnci, na jemno nasekat) do skleniček a pak jen přimíchávat do zeleniny. /prodávají to v nejmenované drogerii, ale je to drahé/ Máte s tím někdo zkušenosti? Jaký přesně máte postup? Jak dlouho nechat zavařovat? Je lepší nechat malé kousky a nasekat až pak? Díky za rady.
 Moncaka 


Re: Zavařování masa do příkrmů pro miminka 

(28.3.2013 16:08:30)
Já maso uvařila a zamrazila a pak jen nabírala z pytlíčku. Nezavařovala bych, to bys pak spotřebovala zlomek ve skleničce a zbytek by se zkazil.
 hankuba/Kubík06/Eliška09 


Re: Zavařování masa do příkrmů pro miminka 

(28.3.2013 16:22:37)
Já maso navařila,dala do tvořítek na led,zmrznout a poté do sáčku :) Pak sem jen odebírala kostičky toho druhu masa,které sem chtěla~R^
 18.9Evka+313 


Re: Zavařování masa do příkrmů pro miminka 

(28.3.2013 16:51:38)
jé, to je dobrej nápad, ale asi do těch gumových, že? my máme takový ty tvrdý formy na led a z těch by to šlo asi blbě
 Moncaka 


Re: Zavařování masa do příkrmů pro miminka 

(28.3.2013 16:52:56)
Jde to i do těch tvrdých.
 Ananta 


Re: Zavařování masa do příkrmů pro miminka 

(28.3.2013 16:50:52)
To bych vůbec nedělala, četla jsem nějaký článek o domácím zavařování masa a psali tam, že to doma nikdy pořádně nezavaříš a že se v tom množí kde co a je to po krátkém čase skoro jedovaté. Dospělý to snese, ale mimino může mít problém.
 Elíláma 


Re: Zavařování masa do příkrmů pro miminka 

(28.3.2013 17:17:26)
Souhlas s Anantou.
 Elíláma 


Re: Zavařování masa do příkrmů pro miminka 

(28.3.2013 17:16:50)
Mrazím, koupila jsem si 60 ml krabičky (jedna stála asi 7 Kč) v Tescoma, vařím maso, s vývarem zamrazím, zeleninu rozdělávám vždy ve vývaru s 5-10 g masa, když je masa víc, je to šedé a hnusné.
Zavařování se podle mě nevyplatí, hrnec polívky mi v mrazáku zabere půl kastlíku. Jako třeba jedna slepice. Vydrží měsíc, dva.
 Simeona+3 


Re: Zavařování masa do příkrmů pro miminka 

(28.3.2013 17:17:31)
To bych neriskovala kvůli botulismu, myslím že je lepší uvařit, rozmixovat a nadávkovat do tvořítek na led a zmrazit, pak můžeš přidávat kam chceš.
 Cimbur 


Re: Zavařování masa do příkrmů pro miminka 

(28.3.2013 17:26:41)
Riziko botulismu by mě od toho odradilo - určitě bych se takto nepouštěla do zavařování pokrmů pro děti. Je to potřeba sterilovat frakcionovaně, tj. myslím 16-24 hodin po prvním zavaření to zopakovat a pak nejlíp ještě jednou. Je to proto, že spóry Clostridií, které přežijí první var, v mezidobí vyklíčí a promění se ve vegetativní formu bakterií.
Bylo tu už více diskuzí na toto téma, vyhledej si je.
 18.9Evka+313 


Re: Zavařování masa do příkrmů pro miminka 

(28.3.2013 19:26:55)
OK, zavařovat nebudu
 Katka kluci 14 a 10 
  • 

Re: Zavařování masa do příkrmů pro miminka 

(28.3.2013 20:49:45)
Miminu bych si takto zavařované maso dát vůbec netroufla,případná bakterie nebo nedej bože nějaký botulotoxin by pro mrňouse mohl být fatální, fakt bych se bála. Dělala jsem to, co už ti bylo doporučeno - uvařit, s trochou vývaru rozsekat tyčovým mixerem a zmrazit ve tvořítku na led.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.