klíčnice |
|
(17.5.2013 16:52:18) Byl jste někdo? Stojí to za to? Nebo jsou tam mraky lidí a k ničemu se nedostaneme? Milujeme chřest, ale bohužel u nás v ČR ho neumím sehnat, ty shnilé ocásky v hypermarketech jsou o ničem, tak uvažuju, že bysme si udělali výlet
|
Martina, 2 kluci |
|
(17.5.2013 17:57:27) Pokud jsi z Prahy, zajeď do Hostína u Vojkovic, tam si vybereš bílý, zelený, tlustý, tenký, špičky, zlomky, vše úplně čerstvé. My tam jezdíme každoročně pro zásobu, kvalita je stálá. letos jsme tam zvládli i Slavnosti chřestu, taková malá milá oslava, skvělá ochutnávka úprav chřestu, lidí přiměřeně. Stránky - www.ceskychrest.cz
Ivančice nevím, nikdy jsem tam nebyla, sdílím tvůj pocit, že tam budou mraky lidí.
|
Anni&Annika |
|
(17.5.2013 18:02:23) Martino...jen ty ceny tam sly letos dost nahoru...kupujem ho tam uz po nekolik let, a vzdycky byl oprosti nemecku i vyhodny cenove....ted jsou ty ceny takrka srovnane. Ale teda chutna nam
|
Anni&Annika |
|
(17.5.2013 18:03:10) pardon za smajlika...tam nemel byt
|
|
Martina, 2 kluci |
|
(17.5.2013 18:12:12) Asi jo, ale jinde si za stejnou cenu koupím zvadlý snopek bílých tyček...takže když už chci jíst buržoazní chřest (kamarád rýpal, že je nutné ke chřestu hrát golf, aby iluze byla úplná ), jedu do Hostína.
|
klíčnice |
|
(17.5.2013 19:28:23) Holky bohužel jsem z opačného konce republiky
|
|
Anni&Annika |
|
(17.5.2013 20:16:48) Martino...chrest jako burzoazni prezitek...bych mu rekla, at ho nekdy ochutna, ale ze polivka je lepsi z kvetaku, tak jestli ti, co jedi kvetak taky musi hrat golf. My mame doma chrest radi, ale ja ze zacatku nevedela co s nim. Nastesti ma manzelova kamaradka za manzela chrestoveho nemeckeho barona /urcuji cenu chrestu na nemeckem trhu/ tak jsme ji navstivili, provedla nas fabrikou, vysvetlila co presne s chrestem /vsechny figle/ a jak ma ten nej vypadat a odpoledne jsem zakoncili u nich v restauraci a tam mi ho naservirovali tak, jak je ho zvykem nejcasteji jist. Fakt zazivny den. Navic ten chrest byl fakt bezkonkurencni. Primo z pole. Takze kdyz mam chut na chrest v cechach, jezdili jsme prave tam
|
Martina, 2 kluci |
|
(17.5.2013 20:21:26) Přemýšlela jsem jestli má chřest podobně vzniklou buržoazní pověst jako mandelinka bramborová...a na nic jsem nepřišla
Já s chřestem začínala cca před 3 roky, už ho dost umím vařit, miluju špičky (ty v Hostíně prodávají zvlášť a levněji, před 3 týdny cca 65 za půl kg), nemusí se loupat, to nenávidím. Zajímalo by mě moc, jak chutná čerstvý chřest odjinud, nemám žádné srovnání.
|
Anni&Annika |
|
(17.5.2013 20:33:45) Martino, ten co ja znam z nemecka je hodne podobny, rekla bych snad chutove skoro stejny /ten co pestuji ti znami, je sikoro daleko vyhlaseny/....no ja chrest delam asi 7 let, manzel mi na nej koupil i nerezovy naparovaci vysoky hrnec. Ale v cechach tenhle hrnec nemam, takze mam figl. Chrest oloupu, zapruzim dole koncem /co je tvrdsi se odlomi/ a to oloupane a odlamane dam na dno kastrolu, jen tohle zaleju vodou, chrest na to pokladu, trochu citronove stavy, trochu cukru, prikreju poklickou a vlastne delam v pare /ale ja toho odpadu mam vzdycky dost, chrest kupuju na kila, drive na bedynky/. S holandskou omackou, novymi bramborami a poradnym obalenym rizkem chutna vsude dobre. Vyvar precedim, dodam chrest a udelam chrestovou polevku
|
Anni&Annika |
|
(17.5.2013 20:34:58) jo a cerstvy chrest musi trenim o sebe vrzat a dole nesmi byt suchy...a to je problem supermarketu, casto nevidis spodek chrestu, je zabaleny....
|
|
|
|
|
|
.ganesha. |
|
(17.5.2013 19:58:35) Jestli jsi ho kupovala hned zezačátku (cca před 3 týdny), tak byl opravdu drahý, snad 89,- za 0,5kg I. jakosti. Byla jsem tam teď a je už za 75,- ten nejlepší zelený i bílý
|
Anni&Annika |
|
(17.5.2013 20:11:10) no jo holky...ale ja za tu cenu koupim jeden z nejlepsich v nemecku. A ze me na spatny chrest nikdo nenachyta
|
|
|
|
|
|