hankuba/Kubík06/Eliška09 |
|
(18.7.2013 12:35:47) Letos máme opravdu hodně ostružin a napadlo mě udělat z nich šťávu,ale nevím jak na to. Poradíte?(Nemám stroj na zbavení těch malých jadýrek,lze to udělat i jinak,aby ve šťávě nebyly?)
|
Eva + Klárka2/07 |
|
(18.7.2013 12:40:57) šťávu neporadím, ale dělala jsem teď marmeládu z malin a normálně jsem maliny rozmixovala a pak přecedila přes sítko.
|
|
remus |
|
(18.7.2013 13:31:17) Na 1,5kg ostružin dej 0,75-1 litr vody, povař do rozvaření ostružin, přece´d a lehce- aby nebyla šťáva moc hustá- propasíruj přes hodně husté dítko nebo raději přes utěrku nebo plínu, nech chvilku odstát a sedimentovat, na 1L dej 1kg cukru a 14g kyseliny citronové, já do téhle ovocné dávám i konzervant. Tekutinu ještě povařím - on se cukr rychle rozpustí a plním do lahví, když šťáva vychladne, tak naliju do lahve malou lžičku rumu a uzavřu vatou, ovocnou šťávu nezavírej víčky, ta se dávají až po několika týdnech, já nechávám tedy tu vatu. Ze zbytky těch malin lze ještě udělat džem.
|
|
Kač. ♀ + ♂ |
|
(18.7.2013 21:21:52) J8 mám zkušenost bombasticou... jeden rok mi všechny flašky vybouchly a bylo vymylováno ve sklepě
A tak jsme přešla na džem
|
|
|