| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jak zpracovat jostu?

 Celkem 11 názorů.
 Epepe 


Téma: Jak zpracovat jostu? 

(27.7.2013 21:29:49)
Máte tip, jak zpracovat jostu? Neotřelá marmeláda (ne jednodruhová, kyselinu na lineáké v kombinaci s rybízem už máme), čatní, kompot, buchta, cokoliv.
Hlavně, ať to není moc kyselé.
Děkuji.
 Yuki 00,03,07 


Re: Josta 

(27.7.2013 21:32:02)
u nás se ze všeho dělá sirup :)
 Epepe 


Re: Josta 

(27.7.2013 21:34:41)
Ten zavařuješ? Nebo jak ho skladuješ, aby nezkysl? A to dáváš normálně do vody jako na limonádu?
Můžeš napsat recept?~n~
 Epepe 


Re: Josta 

(27.7.2013 21:35:15)
bez smajlu
 Yuki 00,03,07 


Re: Josta 

(27.7.2013 22:03:47)
máme odšťavňovač, takže výroba snadná. A pak nalíváme do PETek, zavíčkuje se flaška nalitá "na kopec", aby tam nebyl vzduch a bez problémů to vydrží do jara. Míváme příbližně 200 listrů sirupu za rok. použití normálně do vody, jen možná víc než kupovaného, je tam míň cukru než v kupovaných břečkách. jak se jmenuje konzervant nevím, stojí to pár kaček a mívají to v potravinách, ale toho se dává malinko, spíš pro dobrý pocit
 Yuki 00,03,07 


Re: Josta 

(27.7.2013 22:05:12)
a dokud jsme neměli odšťavňovač, tak se ovoce přelilo horkou vodou (na objem tak dvojnásobek vody na ovoce), nechalo se to den dva vyluhovat, pak se zcedilo, přidal se cukr, asi kilo na litr šťávy a dál postup stejný
 zerat 


Re: Josta 

(27.7.2013 22:38:11)
Yuki, nemusíš lít na kopec - stačí lahve položit, tak aby sirup uzavřel víčko. Známí takhle skladují 100% šťávu z hroznového vína a nekazí se tak + mošt z jablek ~R^
 Yuki 00,03,07 


Re: Josta 

(27.7.2013 22:59:21)
když položíš a je tam vzduch, stejně tam bude, my jsme mošt nalívali ještě horký, tak se to vcuclo, ale sirupy plníme studené.
Jinak položené je mít pak nemůžeme, skladujeme ve sklepěš a ono někam nastrkat těch 100-150 petek není žádná sranda, stojící jsou skladnější, aspoň v našich podmínkách
 zerat 


Re: Josta 

(28.7.2013 9:44:52)
Yuki, ano ta bublina se ale odsune jinam a nemá kudy dovnitř vcházet vzduch, který by vedl ke zkažení všeho.
 angrešt 


Re: Josta 

(27.7.2013 22:00:35)
Marmeláda za studena (vitamínová bomba), zmrzlina
 zerat 


Re: Josta 

(27.7.2013 22:36:50)
Ségra ji dělají co vím dohromady s angreštem - ale ještě jsem to neochutnala. ~:-D

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.