Papillon |
|
(31.7.2013 10:01:01) Ahoj,
mam tu asi 1,5kg rybizu a vaham, jak se s nim vyporadat. Marmeladu delat nechci. Napadla me rybizova stava, ale nemam kyselinu citronovou. Nevite nekdo, jak dlouho vydrzi v lednici stava bez konzervantu?
V uvahu by prichazel i nejaky lehky moucnik.
Jeste tu mam krabici ostruzin, ale s tou asi takovy problem nebude
Dekuju vsem za tipy
|
marketke |
|
(31.7.2013 10:06:49) Nevím, jak moc lehký máš na mysli, ale jednou za rok v sezoně rybízu dělám tento - http://www.toprecepty.cz/recept/12077-snehovy-rybizovy-kolac/
|
Ines | •
|
(31.7.2013 11:14:51) já čekala, že máš dva kbelíky a nevíš, co s ním Sirup z kila rybízu vypijete za týden, to se zkazit nestihne. Já kyselinu nedávám vůbec a vydrží cca 10 dní. Ale dělám v pařáku, ne za syrova.
|
Papillon |
|
(31.7.2013 11:18:24) Kyble rybizu jsme zpracovali u tchyne , tohle uz je jen takova dohra. Tak jestli vydrzi tyden, tak to udelam tu stavu.
|
|
|
Moncaka |
|
(31.7.2013 12:18:20) Tak tento koláč mohu jen a jen doporučit, u nás se po něm můžeme umlátit, jeden plech nestačí. Dělala ho už i moje babička. Jen ho dělám ze 3 vajec a méně tuku. Dokonce si kvůli němu mrazíme i rybíz na zimu.
|
|
|
tymothy | •
|
(31.7.2013 11:31:04) Se šťávou z kila a půl rybízu bych se nepatlala - to raději tu buchtu. Minulý týden jsem dělala rybízový koláč s drobenkou - dělala jsem z kynutého těsta a byl výborný (vzhledem k tomu, že byl z bezlepkové mouky, tak byl i lehký)
|
|
KoproFka |
|
(31.7.2013 16:08:09) hoď to do mrazáku - pěkně obrané na kuličky a na podzim nebo v zimě z toho upeč koláč s drobenkou - uvidíš, jak se po něm jen zapráší
|
Papillon |
|
(31.7.2013 16:11:50) Koprofko, to jsem chtela, ale privezli jsme si od tchanovcu obri domaci kurata , mrazak je plny. Uz jsem ale nasla recept na jednoduchy sirup, na moucnik pouziju ty ostruziny. Vsem moc diky, ten recept jsem si ulozila
|
|
|
Senedra |
|
(31.7.2013 16:20:22) udělala bych koláč se sněhem ( oproti návodu nemíchám rybíz do sněhu, ale dám vrstvu rybízu a na něj sníh) a zbytek nasáčkovala do mrazáku na zimu.
|
|
|