Jitka a dcera | •
|
(10.9.2013 21:12:42) Zcela jednoduše - spařím, oloupu, nakrájím na kousky, podusím, případně dochutím nebo taky ne, rozmixuju ponorným mixerem, dám do skleniček, zavařím. Když je časová tíseň, nedusím, do skleniček dám pokrájené syrové a zavařím.
|
remus |
|
(10.9.2013 21:29:32) No to se s tím tedy namakáš, já rajčata zásadně neloupu, jen rozkrojím, rozvařím, rozmixuju, pak přeliju přes síto, aby chytlo slupku a případná zrníčka, pokud nějaká zbydou, do vzniklé hmoty přidat na 1kg rajčatové šťávy 20g soli a 30g cukru pro její konzervaci, povařit a plnit do sklenic, někdo už nezavařuje, já ano na 90°C/20 minut. Jestli máš rajčata normální - hodně šťavnatá, tak musíš po propasírování přes síto ještě vařit a vyvařit vodu, pak teprve přidat podle hmotnosti cukr a sůl, pokud tedy chceš mít pyré hodně husté.
|
Epepe |
|
(10.9.2013 21:30:41) Děkuju moc!
|
remus |
|
(10.9.2013 22:17:11)
|
|
|
|
|