Evka a3 |
|
(16.10.2013 16:42:09) Tj. jestli sušené nebo čerstvé a jestli máte vypozorován rozdíl v kvalitě? Používám pouze sušené a ať zkouším jakýkoliv druh kynutého těsta, co najdu na netu, tak je sice krásné, ale takové tuhé a hůře tvárné, tj. když uválím kuličky, tak tam zůstávají záhyby...jestli mi rozumíte .. Nebo dělám chybu jinde?
|
Jepepa |
|
(16.10.2013 16:46:42) Nyní již jen čerstvé a těsto je vždy perfektní...
|
|
Bouřka |
|
(16.10.2013 16:50:37) čerstvé, pokud droždí, jinak spíš kvásek
|
|
Paradox |
|
(16.10.2013 16:51:38) Používám čerstvé nebo balené. Ze sušeného peču jen chleba. Podle toho, co píšeš, máš těsto spíš moc husté, zkus ubrat mouku.
|
Jepepa |
|
(16.10.2013 16:53:13) my pečeme i chleba jen z čerstvého (baleného)...
|
|
|
Len |
|
(16.10.2013 16:58:45) Jen susene, cerstve u nas neni. Zkus ubrat mouku.
|
|
Edysha |
|
(16.10.2013 17:11:13) Jen cerstve. Spis mas moc huste testo, bud uber mouku nebo pridej tekutinu. Testo pred kynutim by melo byt kompaktniho sisato kouloviteho tvaru a na pichnuti prstem mekke a nelepive.
|
|
Liki + dcera 8/11 |
|
(16.10.2013 17:11:25) Peču v pekárně chleba a používám sušené. Ale byl děs vychytat správný poměr vody a mouky.
|
|
Žžena |
|
(16.10.2013 17:21:12) Na chleba a rohlíky sušený. Na knedle, buchty, vdolky apod. čerstvý.
|
|
Vínečko |
|
(16.10.2013 17:23:58) Pečem nejvíc z kvásku. Na některá sladká těsta používám čerstvé droždí. V záloze mám vždycky i sušené. Rozdíl mezi sušeným a čerstvým nepozoruji.
|
|
espr |
|
(16.10.2013 17:33:45) používám jak čerstvé tak i sušené....čerstvé raději ale když dojde (a bývá to často) tak to sušené...rozdíl ve kvalitě těsta jsem nezaznamenala
a zpracováváš ho hned jak je těsto hotové??...jestli není nějak vyschlé nebo oschlé
|
Evka a3 |
|
(16.10.2013 18:21:35) no, někdy to nestihnu a čeká malinko déle, ale je uzavřené v pekárně, takže oschlé není, jen trošku víc vykyne... ale i když zpracovávám hned, tak je to stejné
|
|
|
Girili |
|
(16.10.2013 17:35:45) Vetsinou susene. Na pizzu vzdy susene, na knedliky vetsinou cerstve. Rozdil mezi tim nevidim.
|
|
Chrysantéma |
|
(16.10.2013 17:41:49) Sušené,francouzské s vlaštovkou...
|
|
angrešt |
|
(16.10.2013 17:56:30) Pekárnu jsme dala pryč, ale jinak droždí používám víc sušené, jelikož ho mám pořád doma, pro čerstvé musím dost daleko. Ale sušené vyjde dráž, takže jdyž mám v plánu větší pečení, oupím předem dost čerstvého. To, že máš těsto tuhé se sušeným, může být tím, že zapomínáš započítat tu tekutinu, která se jinak používá na kvásek z čerstvého. je potřeba tohle k tomu navíc přičíst.
|
Evka a3 |
|
(16.10.2013 18:23:21) no, ale když beru recept zvláště vytvořený pro domácí pekárnu, tak počítám s tím, že už je zohledněno vše (tj. i ta tekutina...)
|
angrešt |
|
(16.10.2013 18:39:00) To já nevím, kdo a jak píše recepty pro pekárny a jeslti na tohle při převodu z čerstvého droždí nezapomíná.
|
|
Inka | •
|
(16.10.2013 19:25:26) Pokud je bereš tady, tak to zohledněný je. http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php
|
|
|
Inka | •
|
(16.10.2013 19:23:31) Čerstvý funguje i z mrazáku, když koupím vážený, dam si ho na kostičky do mrazáku.
|
angrešt |
|
(16.10.2013 20:23:18) to je pravda, ale pak je problém ho dále dělit zmrzlé. Používám nerovnoměrné malé odsypky droždí podle velikosti pečeného kusu, mám sáček na 2 - 4 pečení Peču často v malých množstvích.
|
|
|
|
zerat |
|
(16.10.2013 19:21:41) sušené s ptákem na obrázku - je nejlepší
|
zerat |
|
(16.10.2013 19:22:51) A jinak t ěsto mám z pekárny dá se říct vždycky luxusní. Párkrát se stalo, že bylo nic moc, ale bylo to levnou moukou
|
|
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(16.10.2013 20:20:19) Používám sušený, Dr. Oetkera, dávám o 20 ml víc vody než je v receptu. Čerstvý mi brzy zplesniví, když ho koupím, tak pak nikdy nepeču a pak je zničený, sušený vydrží dýl.
|
|
holka anonymka |
|
(16.10.2013 22:07:39) přijde mi, že ho máš překynuté. To sušené má podle mého větší sílu, když už ho musím dát, pak ho dávám max. 3/4 než co píšou v receptech, spíše jen půlku. Sušeným droždím jsem kdysi začínala, teď peču s čerstvým a s vlastním kváskem.
|
|
LemonGrass |
|
(17.10.2013 11:25:21) Teď už jen čerstvé. Dokud jsem používala sušené (přišlo mi praktičtější, že ho mohu mít vždy doma a nezkazí se), dosahovala jsem velmi nevyrovnaných výsledků. Teď kupuji čerstvé v Lidlu a žádná nepříjemná překvapení se nekonají. Stojí asi 3 koruny, takže když na něj nedojde a zkazí se, ztráty jsou zanedbatelné.
|
|
|