rachomejtle |
|
(30.10.2013 22:34:56) Mám už pifku na teflonky, tak jsem koukala na pánve s keramickým dnem. Prodejci to vychvalují, ale někdo říká, že se na tom stejně časem jídlo připaluje.
Tak jak to je? Vydrží déle než teflonky, které se časem loupou? Nebo jsou to vyhozené prachy?
Díky za zkušenosti, potřebuju novou koupit co nejdřív.
|
Inka | •
|
(30.10.2013 22:37:10) Přichytává se to na tom. S teflonkou se to nedá srovnat.
|
rachomejtle |
|
(30.10.2013 22:41:21) díky, zůstanu u teflonky a smířím se s její omezenou životností. A ušetřím.
|
|
Mysterious |
|
(31.10.2013 7:45:41) Mám keramické dvě, neznačkové a jsem nadšená. Nikdy jsem nechápala recepty, kde stálo: "na lžíci oleje osmažíme", vždycky jsem toho oleje spotřebovala daleko víc. Teď s keramickou pánví tohle opravdu funguje. Naproti tomu titanovou jsem měla Ballarinku, slyšela jsem na ni jenom ódy, ale ta moje byla po krátké době napálená a poškrábaná i když používám jen dřevěné nebo plastové obracečky. Možná jsem měla jen smůlu na špatnej kus.
|
Inka | •
|
(31.10.2013 13:07:28) Na lžíci oleje ano, ale na teflonku nedávám žádný olej, tam všechno jde dělat úplně na sucho.
|
Veveru | •
|
(31.10.2013 14:33:02) Někdo mi říkal že to je není dobře, protože když ten teflon není celý pokrytý (třeba olejem), tak přesně tehdy se z něj vypařují ty škodlivé látky. Třeba bude někdo vědět víc...
|
angrešt |
|
(31.10.2013 17:01:23) Veve, to jsem možná byla já Anoano, teflon na sucho, to je velice špatné, tuk ani jiná potravina z volných ploch pak neodvádí teplo a teflon se příliš rozpaluje, čímž depolymeruje a uvolŇují se z něho věci velmi jedovaté, které se dostávají do vzduchu. . Teflon, na kterém se vaří normálně na tuku, je bezpečný, z toho se nic neuvolňuje. Snědení uloupnutého teflonu také nevadí. Vadí u poškrábané teflonky, že pod teflonem bývají různé další vrstvy, které mohou být jedovaté. Samotný teflon požitím není jedovatý vůbec.
|
Vítr z hor |
|
(31.10.2013 18:12:43) Jasně, určitě jsi to byla Ty. Už výraz "depolymeruje" mě uzemnil. Z logiky věci by ale měly depolymerovat i postranice pánve, které není jak pokrýt tukem nebo čímkoli, nejen dno. Ty pánve jsou často z hliníku, ten dobře vede teplo a tudíž by se měly prohřívat kompletně vč. postranic. Nebo se mýlím?
|
angrešt |
|
(31.10.2013 22:54:21) Ty dost silně chladí vzduch z boku a přece jen to vedení není zdaleka takové, jako přímý kontakt s plotýnkou, takže postranice obvykle neva, podkud se to v plameni nežhaví doběla.
Chce se mi spát, ale manžel mi tu pustil film District 9, jako jo, dobrej film, ale NEMŮŽU teď jít spát, zbláznila bych se strachy Musim to přeplkat blbostma.
|
|
|
|
|
|
|
|
Claire4891 |
|
(30.10.2013 22:46:04) Mne se v zivote teflonka neloupala, chce to koupit kvalitni.
|
rachomejtle |
|
(30.10.2013 23:04:27) No tak na tuhle mantru jsem přestala věřit, když mi začínává oprýskávat super super drahá značková pánev, zatímco ikea pánvička za 40 korun drží. Obě stejně staré i používané.
|
|
|
remus |
|
(30.10.2013 23:06:58) Tak teflon je hlavně hnus, investuj do titanu, já jsem postupně přešla na titanové nádobí jako celek, je to nesrovnatelný rozdíl oproti nerezu.
|
remus |
|
(30.10.2013 23:09:23) Ještě kvalitní smalt by byl dobrý.
|
|
Pavla | •
|
(31.10.2013 7:22:59) No titan a teflon je v podstate to same.. Rezpektive je to nastejnem principu.. Zaklad jakekoliv panve je ji NEMYT JAREM. Kdyz je rozehrata tak ji vyplachnes horkou vodou a vytres, kychynskou uterkou. Ja mam jednu panev litinvou a pak dve teflonove vsechno z Ikeii. Neloupe se nic. Jo a samozrejme nemichat kovem..
|
remus |
|
(31.10.2013 7:48:42) Titan neobsahuje teflon´, ten je zdraví škodlivý, může se tedy používat i škrábnutý, mám nádobí Ballarini a funguje bezvadně, tu nejstarší pánvičku používám 7 let, myji jarem, jen nedávám do myčky, i když je nádobí do myčky psané, bojím se, aby leštidlo neporušilo tu nepřilnavou patinu.
|
|
|
|
Lída+2 |
|
(31.10.2013 6:03:46) mám teflonku 15let a neloupe se ani maličko.....,ale pravda je, že do myčky ji dávám vyjimečně
|
|
Fren |
|
(31.10.2013 7:16:44) Na keramiku se také nemá s kovovými předměty?Třeba příborovým nožem obrátit maso či amolety?Jinak mám smaltovanou pánev,kterou používám už 25 let a je neoprýskaná,byla tehdy v rámci sady hrnců,které mi taky dosud slouží,byť je mám za ta léta doplněny nějakým tím nerezovým hrnecm. Jinak teflonové pánve nejradši kupuju třeba v albertu,když je tam na ně akce,stojí cca 140,-Kč,mám 2,dávám do myčky a jsou zatím v poho.
Taky dnes už nevěřím na "mantry" ,že co je kvalitní,musí být nutně i drahé.Je to vše jen o obchodní marži a ne o kvalitě,bohužel.
|
Pavla | •
|
(31.10.2013 7:29:38) Manzel mi dal jednu panev do mycky pak jsem ji musela znovu na olejovat.. Lepsi je to nedelat.. Zkuste to tak fakt nove panve nemyt v mycce a nemyt saponatem. Fen, maso by se melo otacet klestickama nepichat vidlickou.. Jinak podle mne jsou vsechny panve na stejnem principu teda krome litinovych.. Tzn. hlinikovy zaklad s nejakym povrchen at uz teflon, titan nebo keramika..
|
Fren |
|
(31.10.2013 7:51:08) Já tedy i na tu teflonku dávám vždy trochu oleje-at už pod maso či ze začátku pod amolety,o bramborácích nemluvě,tam když se nedělá bramborák na mastném,tak to vůbec není chutově ono.
|
|
|
|
Sharien |
|
(31.10.2013 8:02:10) Ano, mam asi tri roky green pan a je uzasna, a pisu to tu uz po sty, musí se s ni umet zachazet, ona není podvod, ale kdo s ni neumi, tak mu nefunguje Teflonky uz nemam (teda jeden wok), prici se mi ten teflon a taky mame ptacky.
|
|
Vítr z hor |
|
(31.10.2013 8:27:39) Teflon jsem zrušila, přece jen je zdravý škodlivý od začátku do konce, tedy i když je nový a neloupe se. Mám keramiku a jsem strašně spokojená. Musí se s ní umět zacházet, nesmí se přepálit a nesmí se do ní hrabat kovem. Používám víc než rok a neměnila bych. Na Greenpan jsem si teda netroufla skrze velké množství mizerných recenzí.
|
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(31.10.2013 8:52:46) mám a jsem spokojená. Musí se teda alespoň zpočátku přejet peroutkou s tukem ( olejem). A když už se něco přichytí, tak to jde dobře umýt. Používám na čínu nebo na taková míchaná jídla ( maso+ zelenina+těstoviny/rýže)
|
Vanka |
|
(31.10.2013 9:10:20) Mam a chvíli mi trvalo než jsem si zvykla.
Chce to používat nižší teploty, víc tuku, ale výsledek stojí za to.
|
|
|
|