Levandulka+3 |
|
(9.12.2013 9:13:49) Prosím o radu ohledně pánvičky. Máte zkušenost, že se na palačinkové pánvi dělají palačinky lépe, anebo je to jedno? Chci si koupit novou nepřilnavou pánev a zvažuji, jestli namísto jedné univerzální nekoupit zvlášť palačinkovou a wok..A nemáte prosím někdo zkušenost s Tefal Sensorielle, Tefal Titanium signature nebo Tefal Talent? Ty mám zatím v užším výběru..Díky moc za rady
|
Lída+2 |
|
(9.12.2013 9:16:14) Za mě - je skoro jedno jaká je to pánev, je to těstem a rukama, pánvička může jen zrychlit výrobu....jak jsem zjistila, když mi manžel dal Thomasku.
kamarádka mi tvrdila, že jí to nejde dělat, nakráčela jsem k ní do kuchyně....udělala těsto a palačinky vyrobila pro 6 dětí bez problémů....
Sama jsem je donedávna dělala na 30 let stařičké teflonce
|
Levandulka+3 |
|
(9.12.2013 9:23:38) Já je teď dělám na asi 15 let staré tefonce, kupovala jsem si ji ještě za studií. Ale už asi 3 roky nemá držadlo. Jinak je ale v poho, neloupe se, to mi přijde hlavní...Ale novou už by tgo chtělo, jen se ty 3 roky nedokážu odhodlat, jsem hrozně nerozhodná
|
Lída+2 |
|
(9.12.2013 9:37:04) NO já se odhodlávala 15let.... nakonec jsem ji dostala......
|
|
|
|
Delete |
|
(9.12.2013 9:23:26) Pro mě je rozdíl v hmotnosti, otáčím nadhozením a to se mnohem lépe dělá s lehkou pánvičkou na palačinky...takže my je používáme, ale fakt je to hlavně o tomto. Plus si na tom holky dělají volská oka a vlastně i ty palačinky už zvládají otáčet, s těžší pánví by musely otáčet nějakým nástrojem.
Jako nevýhodu vnímám to, že ta tenká pánev má dříve nebo později tendenci se trochu pokřivit. A pokud má silnější dno, tak zase není o moc lehčí než ty univerzální.
Ale já bych si stejně koupila dvě různé radši než jednu na všechno, tak nějak mi nevyhovuje jednou v tom nádobí dělat maso a příště těsto a pak zase nějakou omáčku...já to radši každé v něčem jiném .
|
Levandulka+3 |
|
(9.12.2013 9:28:08) Aha, čili teda možná vzhledem k tomu pokřivování raději koupit tu pánev s příměsí titanu, co?
|
|
|
susu | •
|
(9.12.2013 9:47:09) Jde to celkem všude, ale speciání pánev má výhodu(teda aspoň pro mě) v tom, že má nízké kraje, neumím obracet nadhozením a tak se mi tam obracečkou líp leze. Ale není to moc zásadní. V tvém příúadě bych hlasovala pro dvě pánve,
|
|
Svynka |
|
(9.12.2013 10:03:13) Moja momentálna pánvica na palacinky je jedným slovom dokonalá. Teda, dokonalá, vlastne nie - je strašne ťažká, ale odkedy ju mám (rok), tak sa mi ešte ani jedna palacinka neroztrhala. Predtým pravidelne.
Je titánová, zn. BAF.
|
|
Fren |
|
(9.12.2013 10:23:23) Já v pohodě dělám palačinky-amolety na smaltové pánvi,kterou jsem si koupila v sadě hrnců před víc jak 25 lety.Časem samozřejmě přibyly i nějaké ty no name tefalky třeba z Alberta,ale moje zkušenost je taková,že důležitá je skladba těsta.Protože když je to ok,tak uděláš palačinky na každé pánvi,nepřipékají se,jde to jedna báseň.
|
Levandulka+3 |
|
(9.12.2013 11:27:52) Dělám často i indické placky, ty by na obyč. pánvi nešly, dělají se nasucho....
|
Fren |
|
(9.12.2013 13:39:13) Indické placky tedy neznám,ale napíšu ti,že ty naše české amolety klidopido dělám i na suché smatlové pánvi,o té teflonové nemluvě. Začínám je teda dělat tak,že kápnu na pánev pár kapek oleje,po rozehřátí trochu pohýbu s pánví,at se olej roztáhne do více stran a už jedu.A i na té smaltové,kde po jedné palačince okem olej nevidíš,se amolety perfektně smaží a pánev se nenapéká.Mám sklokeramiku-elektřinu a dělám to na stupni č.6.
|
Levandulka+3 |
|
(9.12.2013 13:47:02) Hm, asi máš nějakou kvalitní. Na té mojí smaltové se připeče téměř vše... A přitom je to taková ta česká modro- černá...ne úplně nejlevnější....navíc se mi u ní i prohlo dno...Koupím tu tefalku..
|
|
|
|
|
Nikaia+08+10 |
|
(9.12.2013 10:37:20) Značku neporadím, ale jinak bych brala wok a palačinkovou pánev, a univerzál až na třetím místě (já mám smaltovanou litinu). Wok je moje nejoblíbenější nádobí. Na palačinkové pánvi dělám i volská voka. Akorát karbanátky na univerzální pánvi nebo v hlubším rendlíku.
|
Levandulka+3 |
|
(9.12.2013 11:30:29) Hm, asi fakt jo...Obyč. pánev mám ještě nerezovou a smaltovou, což na smažení řízků nebo karbanátků nebo dušení je ok, tu univerzál. teflonku bych už pak nepotřebovala...A zas mi takto pánve dýl vydrží, když je budu střídat...
|
|
|
hankuba/Kubík06/Eliška09 |
|
(9.12.2013 13:16:20) Šla bych do Wok pánve a té na palačinky-také ji vlastním a spokojenost velká.
|
|
|