klíčnice |
|
(18.12.2013 14:27:40) Jaký je ten váš nej? Jaký je správný postup?
|
marva | •
|
(18.12.2013 15:13:06) 1 salko 1/2 l mléka 6 žloutků, vanilka nebo vanilkový cukr
Smíchat mléčnou směs a dát do vodní lázně. Přidat rozšlehané žloutky a za stálého míchání metličkou míchat. Ve chvíli kdy začne vařit voda v lázni tak vařit 5-10 minut. Vytáhnout z vodní lázně a za občasného míchání nechat vychladnout. Přidat rum dle chuti. :)
|
|
|
mewl | •
|
(18.12.2013 15:28:07) My děláme velice jednoduchý a bez vajec: 2 salka + 1 tatra + 1/4 rumu ( rum samozřejmě dle chuti, pro těhotmé, kojící a abstinenty minimálně :-D )
|
|
dajmab |
|
(18.12.2013 15:57:56) 2 salka, 6 žloutků, čtvrt litru rumu a čtvrt litru brandy. Není to žádný čajíček
|
|
Mamisek |
|
(18.12.2013 20:31:56) My děláme tento: 8 žloutků šlehat s 5 vanilkovými cukry do pěny, dokud to není pěkně husté. Přidat 2 salka a 1/2 litru rumu. Nevím, jaký je, pije ho jen manžel,já cokoliv s rumem nerada, on si to chválí....Hotového vaječňáku je něco přes litr.
|
|
Jája | •
|
(19.12.2013 7:55:32) Pokud to máš na rychlou spotřebu, ani to vařit nemusíš. Já si kdysi koupila šejkr a zkoušela recepty, co u toho byly. Byl tak i Egg nogg fizz. To se vymixovalo mléko, vejce a rum a já koukala jako jelen na to, že jsem ze šejkru vylila vaječňák. Někdo to dělá tak, že uvaří řidší pudink a naředí ho rumem, postupů je hodně. Naštěstí dneska se to už nedělá pracným šleháním žloutků ve vodní lázni.
|
|
radka | •
|
(19.12.2013 8:08:15) 1 salko, 4 žloutky, 1/4-1/2 l rumu dle chuti - smíchat, vychladit, popíjet...
|
|
|