angrešt |
|
(26.1.2014 15:40:00) Moc často se nestává, že něco zbude, dávám malé porce, dám další na stůl a syn si podle chuti přidává. Ale samozřejmě stane se, že něco na talíři zbude. Když je to nějaký vyloženě ošereděný ocumlaný zbyteček, tak to vyhodím. Ale normální zbytky obvykle použiju do jiného jídla. Maso a zeleninu klasicky do polévky. Nebo třeba včera dopoledne nechal krajíc chleba (oloupal z něj máslo), tak jsem ho odložila a odpoledne si udělala panzanellu, ten chleba jsem do ní opekla. Vyhazování jídla se mi velmi příčí, ale zas abych dojížděla nedojedené talíře, to se mi příliš nechce. Takže zbytky kreativně zapracovávám
|
zerat |
|
(26.1.2014 17:14:29) Danulu, u nás ne. Naučili jsme se nakupovat tolik kolik jsme schopni do 2 max. 3 dní sníst příp. čerstvé hodím na mrazák a "staré" spotřebujeme na toasty, topinky, zapečené rohlíky s česnekovo-rajčatovo-sýrovo směsí...
|
angrešt |
|
(26.1.2014 17:50:17) Zerat, nápodobně
|
zerat |
|
(26.1.2014 18:06:32)
|
|
|
Karkulína |
|
(26.1.2014 18:12:18) Dělám to podobně a když přece něco zbyde, dostane to kolegyně pro ovečky
|
|
|
angrešt |
|
(26.1.2014 17:48:43) Danulu, já bych nedojedený chleba jen tak nejedla, to už bych neměla chuť. Ale když se natrhá na kousky, dá do trouby zapéci, bay z toho byly jakoby velké "krutony", pak se smíchá se zeleninou, zálivkou z olivového oleje, balsamikového octa, sekaného česneku, čerstvé bazalky a petržele... je to moje zamilované jídlo A právě různými podobami panzanelly (i třeba jogurtovou vezí, zálivka může být pochopitelně různá) "dojíždím" zestrárlé pečivo, v tom salátu se to tak báječně chuťově spojí.
Mimoto pečiva kupujeme málo a když peču, tak také v malých dávkách. Čaasto polovinu zamrazím (mrazím syrové hotové tvary, nemám ráda rozmrzlé pečivo, ale dám to zmrzlé péci a je to pak super čerstvé)
|
|
Jája | •
|
(26.1.2014 19:36:44) Staré pečivo smažím do polévky. jako děti jsme se po tom mohli utlouct, chodily jsme na samotný osmažený chleba, a rohlíky? To byla pochoutka!
|
|
|