terapeutka |
|
(29.3.2014 11:06:11) Děláte někdo doma dokonale hladkou bramborou kaši? Přiznám se, že ač je mi třicet, tak se mi ještě nikdy nepovedlo ji udělat bez hrudek (kousků brambor) Není to na závadu, nikomu to doma nevadí, máme ji rádi, ale jednou bych to chtěla dokázat prostě tak hladkou jako v jídelně. Doma vždy uvařím klasicky brambory, sleju vodu, přidám kousky másla, nechám rozpustit na horkých bramborech, pak ručním hnětačem (taková ta retro vlnka na dlouhé rukojeti) párkrát promáčknu a přidám horké mléko a mačkám a mačkám, dokud to není na kaši. Ale vždy tam jsou kousky. Zkoušela jsem ponorný mixér - vytvořil se "sliz", bylo ta takové divně vazké, stejně tam byly kousky. Dnes jsem na to vzala klasický šlehač s metličkama a stejně tam mám kousky Jako sníme to, pochutnáme si, nikdo nebude brblat - ale pro zajímavost- je na to nějaká vychytávka? speciální hnětač? mixér? nebo je to rukama ?
|
DaVinci |
|
(29.3.2014 11:11:03) Já používám šťouchadlo, máslo a horké mléko a mám jí vláčnou.
|
|
angrešt |
|
(29.3.2014 11:11:42) Nejdřív mačkadlo (bez másla, jen brambory, máslem se mačkadlo pomastí a sjíždí po malých kouscích,takže je nerozmačká), pak přidat máslo a pak horké mléko a vyšlehat metličkami.
Npoužívat vrahomlat - ponorný mixér. Uvolní škrob z buněk a kaše je pak klihovitá.
|
*Owls* |
|
(29.3.2014 11:13:39) Dělám stejně jako Angrešt. Nejdříve pomačkat, pak teprve máslo a pak horké mléko. Stejně ovšem tam někdy kousky brambor mám. Ovšem myslím, že je to mou netrpělivostí. A také je potřeba mít správné brambory
|
|
|
terapeutka |
|
(29.3.2014 11:19:52) Ahá, takže napřed mačkat, až potom mastit A mačkadlo mám tohle:
je dobré nebo mám koupit jiný typ? Tohle je ještě z mamčiny výbavy
|
angrešt |
|
(29.3.2014 11:25:03) Mám stejné
|
angrešt |
|
(29.3.2014 11:25:42) Místo kombinace máslo + mléko taky můžeš použít smetanu ke šlehání - to je pak obzvlášť hladká kaše
|
|
|
|
Jarmilka. |
|
(29.3.2014 11:56:49) Mám taky toto mačkadlo. Brambory vařím drobněji nakrájené a lehce rozvařím. Jen o stupeň víc, než přílohové.
|
|
|