Sharien |
|
(14.5.2014 8:57:52) Pořídila jsem si běžce a nesou fakt jako o život Mám tedy docela dost vajec, která bych ráda nějak skladovala. Výborně se z nich peče, mají obrovský žloutek, cela jsou větší než slepičí. Zároveň je mi jasné, že je větší šance salmonely bez dostatečné tepelné úpravy, ale co s tím provede zaskladování? Nejraději bych, aby to dál nežralo peníze, takže ne mrazák. Co vodní sklo, hašené vápno? Máte s tím někdo zkušenost u kachních vajec? A pokud ne, jaká je teorie?
|
Františka85 |
|
(14.5.2014 9:07:13) Proč by mělo být vyšší riziko salmonely z kachních vajec než slepičích? Vodní sklo používala babi, ale vejce byla tak na pečení, trochu se změnila konzistence, žloutek nešel pořádně od bílku a přišla mi celkově hnusná.
|
Sharien |
|
(14.5.2014 9:16:58) Specifikuj pojem "hnusna"
|
Muumi |
|
(14.5.2014 9:46:37) Popsala bych to podobně, specifikovat hnusnost neumím. Prostě to vypadá jinak, než jsi zvyklá, je to taková "hmota" - teče to v celku a žloutek nejde od bílku, taky se mi to nelíbí. Znám teda jenom slepičí vejce, ale taky mi to nevyhovuje. Škodlivé to určitě není, kdyby tomu vejci něco bylo, tak to poznáš, ale spíš pocitově je to trochu fuj. No vyzkoušej. Jinak bílky se v pohodě dají mrazit, snad by šly i žloutky, to nevím, ty mi nezbývají.
|
Muumi |
|
(14.5.2014 9:47:44) Jo mrazit, nechceš, aha. Ale vejce zas tolik místa nezaberou a jak to vidím letos, tak aspoň my nebudeme mít skoro žádný ovoce, tak nebude co mrazit:(
|
|
|
Františka85 |
|
(14.5.2014 9:47:01) Bílek měl mléčné zabarvení, žloutek byl řídký a tak podivně to nasmrádlo... třeba takové volské oko bych si z toho neudělala.
|
|
|
|
Agatha Ch. |
|
(14.5.2014 9:38:19) Porid k nim kacera a nech je nasadit. Ony si je postupne nanesou do hnizda a pak poctive sedi.
|
Sharien |
|
(14.5.2014 9:52:40) Ja k nim mam kačera Ale to si moc nepomůžu, nebudu mit moc vajec, ale kachnat :-D
|
Agatha Ch. |
|
(14.5.2014 11:38:00) Jedna nanese tak 10 vajec. Seděly mi bez problémů. Akorát pak byl doma houf kacatek, když se pohlidaly, tak vcelku přežily, takže jsem pak prodávala na podzim kacenky rovnou na pekáč. Akorát ty potvory strčil kacatek k jedné z kachen, která je vodila a ostatní se pak vesele potěšily s kacerem a nanášeny dál.
|
Sharien |
|
(14.5.2014 11:43:34) Ja bych je nechtěla prodávat na pekac, když bych je vypiplala. Krom toho ja mam bezce na slimáka a na vajíčka, akorát jich ted mam trochu vic Neseni vajec je pro mne vysoce zadouci!
|
|
|
|
neznámá |
|
(14.5.2014 9:58:14) Já ti nevím, brácha je má už hodně let, všemožná a hlavně netradiční drůbež je jeho velký koníček, ale vajíčka jim bere do líhně nebo pod obyč kachnu. Tvrdí, že nejsou moc dobrý "kvočny". Já si taky neumím představit jak něco tak neuvěřitelně hysterického a akčního v klidu zasedne.
|
Sharien |
|
(14.5.2014 10:37:26) Ale jo, sedi celkem v pohode, když na to maj klid, chovatelu, co nechavaj sedet je hodne.
|
|
|
|
Sharien |
|
(14.5.2014 9:53:40) Ad "hnusnyL vejce, ja je chci na peceni, takze tam je to jedno, ne?
|
jentak | •
|
(14.5.2014 12:22:47) Tak vejce naložená do vodních skla se nedávala přímo k jídlu nikdy, jen na to pečení. Ale taky jsem četla, že v kachních vejcích je větší šance chytit salmonelu - kvůli té skořápce, takže naložit je do skla asi není nejlepší. Mamka nakládala vejce slepičí od babičky na horší časy a myslím, že ta skořápka byla taková rozměklá a že snad se nějak dodával vápník tím, že se jedlo celý vejce vč. skořápky. Ale už si nepamatuji jak, nevzpomínám si, že by mi někdo nutil celý syrový vejce vč. skořápky, takže se to asi dělalo nějak jinak.
|
|
|
|