Alenka.Alča |
|
(19.5.2014 16:18:25) Dá se zmrazit celý dort s marcipánovým potahem a s marcipánovými figurkami? Či lépe řečeno zmrazit se určitě dá, ale jak bude vypadat po rozmrazení? Zkoušeli jste to někdy? A pak v čem mrazíte velký kus nějaké potraviny pokud na to nemáte tak velkou speciální nádobku? Mohl by se dort nechat volně zamrazit v té jejich papírové krabici na dort? Děkuji za odpovědi.
|
neznámá |
|
(19.5.2014 16:25:14) Mrazila jsem čtvrtinu velkého dortu a v pohodě. Já mrazila v plastové nádobě, měla jsem strach z přenesení pachů na dort.
|
|
dortova | •
|
(19.5.2014 16:36:04) Mrazila jsem dort, marcipánový včetně figurek ve velké uzavřené plastové misce. Po 2-3 měsících rozmrazený chutná i vypadá jako čerstvý. Neuzavřený, resp. jenom v papírové krabici, bych ho do mrazáku rozhodně nedávala.
|
|
JanA | •
|
(19.5.2014 16:55:47) Mrazila jsem v plastove nadobe pulku obr marcipanoveho dortu a v pohodě... ale byl hodně kvalitní, z luxusní cukrárny.
|
|
sevenofnine |
|
(19.5.2014 17:00:59) mrazila jsem celý, krabici jsem přetáhla potravinovou fólii, pak vrstva alobalu a opět fólie, dort byl naprosto v pořádku, nic za pach nenatáhl.
|
Alenka.Alča |
|
(19.5.2014 17:16:07) To je super nápad . Zrovna tu přemýšlím, kde koupit tak velkou krabici z umělé hmoty na dort a hlavně kam ji pak poklidím. A tato rada mě vytrhla trn z paty. Díky
A děkuji i všem ostatním za podělení se o zkušenosti. Od této chvíle už ze zamražení celého dortu nemám strach
|
|
|
Monika |
|
(19.5.2014 18:53:49) To je zvláštní, co tu všichni píšou, nám cukrářka na dotaz, zda můžeme marcipánový dort zmrazit (oslava musela být na poslední chvíli odvolána pro nemoc) řekla, že se po rozmražení marcipán rozteče. Poslechli jsme ji (a dort snědli a rozdali a za 14 dní objednávali nový :-(), takže teda osobní zkušenost nemám. Nevím, jestli existují různé druhy marcipánu (příp. "marcipánu"), které mohou mít po zmražení různý osud?
|
lilola | •
|
(19.5.2014 18:55:43) Ano mrazila, několikrát.
Omotám do potravinářské folie, pokud se vleze do plastové krabičky, dám do té. Pokud nevleze, ještě alobal a sáček, igelit.
|
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(19.5.2014 19:09:59) ano, existují různé druhy marcipánu - respektive potahovacích hmot.. a potahovací hmota.. která je z cukru a škrobů má opravdu sklony k tečení, musí se hlídat i lednice, aby se nezačala odmražovat..
takový dort bych opravdu nemrazila, protože sebelíp uzavřený stejně natáhne vlhkost
pokud oproti tomu se použije skutečný marcipán - tedy mandlový a cukr.. tak to neteče.. to se mi za 5 let co s tím dělám nestalo, že by se mi roztekl.. a ten bych se nebála ani zamrazit.. ale raději taky ošetřit proti vlhkosti, přímá vlhkost by mu asi na kráse přímo taky nedodala. Myslím že krabice, folie, alobal, folie je dobrý způsob, pokud není dostatečně velká plastová krabice k dispozici.
|
Monika |
|
(19.5.2014 21:07:34) Aha, tak to bude asi tím, cukrářka nejspíš moc dobře ví, jakou potahovací hmotu dělá. No, jo, co by jeden chtěl, taky ještě pravý marcipán! Já rozdíl moc nepoznám, protože většinou ty "potahy" nejím, ale naše děti tyhle barevné dorty různě vytvarované milují, mají vymšleno, jaký bude příště dort na několik let dopředu
|
|
|
|
Maťa. |
|
(19.5.2014 20:20:25) Bežne, naposledy včera
|
|
LiValley |
|
(19.5.2014 21:34:29) Mrazila jsem potahovanou dortovou plachetnici v plastove nadobe a jeste ji mam v mrazaku. Tady se mrazi posledni patro svatebniho dortu na prvni vyroci svatby.
|
|
Vanka |
|
(20.5.2014 8:29:39) Tak já spíš myslím že potahovací hmoty zmrazit jdou, ale s marcipánovými figurkami bude problém. Měli jsme zmražený samotný marcipán a byl vysušený a tuhý. Oproti tomu kousek dortu s náhražkou byl pohodě.
|
|
|