KatVafi |
|
(1.8.2014 15:08:09) Chceme si ji pořídit, ale na trhu jich je hafol - od nejlevnějších za tisícovku až po několikatisícové. Jaké jsou mezi nimi rozdíly, na co si dát při výběru pozor? Co využíváte a co vůbec? Moc děkuji
|
DaVinci |
|
(1.8.2014 15:48:08) Mám ETA, typ nevím. Ze začátku jsem pekla často - zkoušela jsem směsi i recepty. Chlapi mi doma brblali, že jim chleba nechutná, ale já si pošmakovala. Nyní peču kváskový v troubě a je to rozdíl. Takže pekárnu využívám na hnětení a pak na všechny kynutý těsta.
|
Vínečko |
|
(1.8.2014 15:52:48) Také tak, chleba z pekárny u nás nikdo nejedl, nechutnal nám. Nyní zadělávám na kváskový chleba v robotu a peču na žulové desce v troubě. V pekárně občas zadělám nějaké sladké kynuté těsto. Dnes už bych ji nekoupila.
|
Beat |
|
(1.8.2014 15:57:13) holky hoďte sem osvědčený recept na kváskový chleba do trouby..zkusím to, zadělám v robotu, ale teda žulovou desku nemám.. když tak skáknu na hřbitov
|
Vínečko |
|
(1.8.2014 16:00:39) Můžeš péct i ve skleněné nádobě - musí být rozpálená. 330ml vody 300g chlebové mouky pšeničné 150g chlebové mouky žitné 1 lžíce kvásku 10g sůl 5g kmín
Nechávám cca 12 hodin kynout, pak stočím do ošatky a opek nechám cca 1,5 hod. kynout. Je to jede z nejzákladnějších chlebů.
|
|
DaVinci |
|
(1.8.2014 16:58:56) Pecempecen.cz maskrtnica.cz Cuketka.cz
tipy, rady, kvaskova mapa
|
|
|
|
|
Katka. |
|
(1.8.2014 17:44:34) Mám Eta Siesta už 8 let a používám jen na zadělání a kynutí těsta, jinak chleba i housky, rohlíky, buchty... peču v troubě. Až se mi pekárna rozbije, koupím si na hnětení těsta pořádného robota Jinak peču tak 3x do týdne, pečivo kupujeme minimálně.
Pár receptů mám tady - místo droždí do chleba lze použít chlebový kvas. http://www.mimibazar.cz/recepty.php?user=20
|
|
angrešt |
|
(1.8.2014 17:50:19) Pekárnu jsem měla, ale už jsem ji dala pryč a znova bych ji nechtěla. Těsto hnětu v robotu a peču v troubě.
|
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(1.8.2014 18:27:36) Sice se na to neptáš, ale investovala bych spíš do robota a pekla v troubě. Dopracovali se k tomu časem skoro všichni mí známí, co tu pekárnu mají a pečou trochu "vážně". Já jsem stádium pekárna vynechala a koupila rovnou robůtka. Peču v troubě na kachli.
|
Lída+4 |
|
(1.8.2014 19:53:36) Hm, mně na tomhle řešení vadí, že robot dělá docela velkej kravál, takže se nedá používat večer.
|
|
|
|