Badli |
|
(8.8.2014 10:12:37) V sobotu pořádám oslavu narozenin pro manžela a nevím si rady s pohoštěním. Budeme grilovat na kameni krkovičku a kotletu, tak přivítám rady, jak ji naložit. Dále chci dělat grilovanou zeleninu, mám cuketu, rajčata, papriku, můžu koupit lilek, zelené fazolky - dají se taky zařadit? Máte tip jak na to? Na studené pohoštění bych chtěla něco jiného jak obvykle. Třeba chuťovky s uzeným lososem, taky jsem je nikdy nedělala, viděla jsem recept na opečené bagetky obložené tataráčkem. Myslíte, že by se to hodilo a jak to nejlépe zkombinovat. Opečené bagetky očesnekovat, nebo ne? Pak jsem tady četla od Angrešta, že dělá ovocné minišpízy. Nevíte jak nejlépe na to? Děkuji za všechny tipy a postřehy.
|
Jachtarka |
|
(8.8.2014 10:43:40) K masu dělávám zeleninové saláty Tak třeba ze zelených fazolek, jak si je zmiňovala - ovařím napůlené fazolky v osolené vodě, scedím, do ještě horkých dám máslo, pepř, sůl, protřepu, hezky se to promíchá. Přidám na kostičky nakrájené vajičko.
Tzatziky je u nás taky oblíbené, jen musí být opravdu husté, aby se dalo dobře naložit na talíř k masu.
Já ulítávám na šopském salátu, se mnou obvykle ulétnou i další - toho se u nás sní mísy.
Všechno je to rychle udělané i ve větším množství a v létě velmi osvěžující
|
|
neznámá |
|
(8.8.2014 11:05:56) Přidala bych tzatziki. Pokud máte velký kamen, abys stíhala, tak bych opekla plátky brambor. K bramborám bych udělala řecký jogurt s koprem a česnekem - vlastně tzatziki bez okurek. Jako studený občerstvení u nás momentálně frčí cibulový koláč.
|
|
Citronove koliesko |
|
(8.8.2014 11:16:59) U nás z takých "drobností" vedie čokoládové fondue alebo fontána. Misky stoja cca 5€ ale provizórne keď sme potrebovalai viac čokolády sme mali aj dva hrnce v sebe (menší a väčší) a v tom väčšom čajové sviečky ktoré to zohrievali. Fontána je drahšia. Potom napichovať a namáčať ovocie na kúsky (hrozno, jahody, hrušky, jablká...) ale aj malé nakrájané kúsky upečenej piškóty alebo perníka.
|
|
Jarmilka. |
|
(8.8.2014 12:30:47) Mám tip od jednoho řeka, nevkládej krkovici, hoď ji n gril jak je, až bude, vlož do nahřátého pekáče, osol, posyp kořením, mě se osvědčila směs oregano, drcená sladká oaprika a sušená máta a nech odpočinout.
|
|
svynka+2 |
|
(8.8.2014 20:26:15) lososové jednohubky idú u nás na dračku (ja som teda nemala ešte ani jednu, ehm..) - na pomazánkové máslo dám kúsok údeného lososa, na to kúsoček avokáda a posypem čerstvým nasekaným koprom.
|
|
|