Amarela |
|
(13.12.2014 16:25:26) Dobré odpoledne, mám malý dotaz. Jak dlouho se dá konzumovat vánoční bramborový salát, do kterého se dává syrová cibule? Četla jsem, že jídla studené kuchyně, jako jsou pomazánky, saláty apod., se mají sníst nejpozději do čtyř až šesti hodin, protože cibule v jídle kvasí! Nejlepší je přece salát uleželý , připravený den předem. I v receptech to takto bývá, přímo napsáno uležet do druhého dne. Jak to tedy je????
|
Červená malina |
|
(13.12.2014 16:54:22) Dávám syrovou cibuli každý rok a i po dvou dnech je stalát stále ok. Nikdy nám nic nebylo. Salát je celou dobu v lednici. Kdysi jsem slyšela, že když se nakrájená cibule před přidáním do salátu krátce spaří, tak pak nekvasí.
|
|
Červená řepa |
|
(13.12.2014 18:00:42) cibuli dávám do salátu 13 let, salát nechávám do druhého dne odležet a pak ho ještě 3 dny jíme - tzn 4 dny vydrží úplně v pořádku a cibule v něm nic nedělá.
|
|
withep |
|
(13.12.2014 18:07:22) A není třeba "kvašení" a "uležení" totéž?
Taky jíme salát ještě druhý nebo i další den.
|
|
ruže červena |
|
(13.12.2014 18:35:50) Já cibuli vždycky přeleju vařící vodou nechám zchladit sleju vodu a dám do salátu majonézu dávám jen do množství co ten den sníme a tak salát mužeme jíst i několik dní
|
|
Simeona+3 |
|
(13.12.2014 20:17:40) Salát jíme až do Nového roku a cibuli tam pro jistotu nedáváme
|
|
Pruhovaná |
|
(13.12.2014 20:32:19) Cibule dávám mraky do salátu majonézu a salát jíme cca 4 dny a nic mu není, nic nezkvasí, to bych nepozřela. Nedávám ho do lednice, to nedělá bramborám dobře, ale na balkon.
|
Červená malina |
|
(13.12.2014 20:59:09) A když venku mrzne, tak co to udělá s majonézou?
|
|
neznámá |
|
(14.12.2014 15:45:12) Jaký je rozdíl mezi balkonem a lednicí?
|
TaJ |
|
(14.12.2014 17:05:37) Tak rozdíl mezi balkonem a lednicí vidím v tom, že v lednici je stálá teplota, zatímco na balkoně může buď mrznout a nebo naopak, jako třeba teď u nás, venku je 10 stupňů, balkon je za větrem, takže je tam možná ještě o stupínek víc...což už tedy asi pro věci s majonézou ideální nebude, stejně jako mráz....
|
neznámá |
|
(14.12.2014 18:22:25) To si právě myslím taky a proč by to mělo dělat dobře bramborám nechápu.
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(14.12.2014 18:43:51) Tak to je jasný, ale Pruhovaná píše "Nedávám ho do lednice, to nedělá bramborám dobře, ale na balkon." To je divný.
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(14.12.2014 18:43:51) Tak to je jasný, ale Pruhovaná píše "Nedávám ho do lednice, to nedělá bramborám dobře, ale na balkon." To je divný.
|
|
|
|
|
HelenaPa |
|
(13.12.2014 20:58:38) Cibuli svařuji v octě se zeleninou. A nikdy nám nic nebyulo, když ho nechávám uležet. Syrovou mívám v pomazánce, kterou taky bez problémů konzumujeme i druhý den.
|
|
Jana, Terezka 5/03, Miška 1/06 |
|
(13.12.2014 21:16:31) jedinkrát jsme měli problémy s cibulí v salátu, to tehdy, ještě ne manžel, zvracel jako Amina, dala jsem ho na balkon a přemrznul a cibule se zkvasila ... jinak v ledničce mi vydrží klidně tři dny ale dávám jí málo
|
|
Martina, 3 synové |
|
(13.12.2014 21:23:37) Dávám cibuli tepelně upravenou, nechám ji jen lehce zesklovatět: odleželá syrová cibule mě děsně nadýmá.
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(14.12.2014 12:51:51) Nechávám jí chvilku projet v mikrovlnce. Salát pak jíme klidně 3 dny, manžel někdy i dýl.
|
|
TaJ |
|
(14.12.2014 15:24:05) Salát děláme vždycky 23.prosince, jíme ho na Štědrý den a většinou ten další den ho ještě dojídáme...syrovou cibuli tam dáváme, ale jen trochu a salát máme celou dobu v lednici...zatím nám za ta léta nikomu nic nebylo, tak snad je to ok
|
|
Simča, dcery *1988 a 1997 |
|
(14.12.2014 16:12:22) Cibuli dávám syrovou, dělám to 28 let, nikdy se nic nestalo. Salátu dělám kotel buď 23. večer, nebo 24. ráno a dojídáme ho 26. a je ve studením špajzu, nebo lednici dole....
|
|
erika,2 děti |
|
(14.12.2014 17:50:00) Salát dělám 23. večer a klidně 3 dny ho jíme, nikdy nám nic nebylo......Mám ho v lednici.
|
|
|