Evžíček |
|
(21.2.2015 20:24:03) prosím o radu, koupila jsem v záchvatu inspirace kus kýty- a nikdy jsem hovězí mimo guláše nedělala.... Co z toho zítra k obědu? Naložit a upéct? Surovin k tomu mám hory, klidně i složitější recept....moc díky
|
úča | •
|
(21.2.2015 20:35:25) Jestli si chceš pohrát, nabízejí se španělští ptáčci . Jinak bych to já upekla na másle s bramborovou kaší a čerstvým salátem nebo se šťouchanými bramborami a různými druhy dušené zeleniny a nebo znojemská. To jsou naše nejoblíbenější způsoby. Ptáček se dá udělat i tzv. "vylítaný", plátky podobně jako roštěnky a to, co se dává dovnitř nasekat do omáčky. Méně efektní, ale o dost rychlejší.
|
Hanka36 |
|
(22.2.2015 9:40:43) Nevěděla jsem, že lze péct hovězí maso z kýty. Není to tvrdé a suché?
Já z kýty dělám svíčkovou nebo maso na česneku, někdy i omáčku, ale ta nám chutná víc z hovězího krku, ale nikdy jsem ji nepekla v troubě.
|
|
|
*Owls* |
|
(21.2.2015 20:44:24) Mám jí v lednici a zítra z ní bude koprovka. Asi nuda, ale my se na to těšíme jak blázni
|
|
Anni&Annika |
|
(21.2.2015 21:02:32) ja pecu radsi teleci...ale jestli chces upect, tak s korenovou zeleninou, s tymianem, podlit cervenym a s br. kasi..nebo svickovou, nebo jako platky na houbach, jako ptacky, rajska, koprovka atd...atd...
|
|
Persepolis |
|
(21.2.2015 21:38:04) Burgundské, svíčková, dušená kýta se zeleninou, hovězí na houbách, ptáčci, hovězí pečeně na cibuli, stroganoff, hovězí pečeně na česneku se špenátem a br.knedlíkem.....a asi milion dalších variací. Já miluju hovězí maso.
|
Katka a 2 výrostci |
|
(21.2.2015 22:24:41) I ja.Je to proste MASO.
|
|
Winky | •
|
(22.2.2015 13:07:37) taky tak. Tuhle jsem četla recept na cibulovou omáčku k hovězímu, se na ni chystám, ale nemám tu flákotu.... Tam kde jsme bydleli dřív mívali fakt dobrý maso, pěkně naporcovaný podle částí toho zvířete, mohla jsem si vybrat kterej kousek masa chci zkusit a pak s tím dělat "pokusy" který maso je na co lepší. A dvoukilová flákota "eye of round" stála v přepočtu 600, a vždycinky se upekla krásně do měkoučka, žádná tuhá šlachovitá hmota. . Tady dám za pitomej jeden stejček přes stovku... Musím najít lepší možnost nákupu.
|
|
Persepolis |
|
(22.2.2015 16:25:43) Stroganoff dělám vždycky z hovězího zadního. Pravá svíčková mi na to přijde škoda. Z té bych dělala fakt jenom bifteky nebo rostbeef.
Dělám ho takto:
Maso nakrájené na nudličky opeču na oleji dohněda, přidám sůl, pepř a brandy, oflambuju. Vyndám maso z hrnce a vložím cibuli nakrájenou na nudličky, osmahnu, přidám protlak, vrátím maso a zaliju vývarem. Dusím doměkka.Asi 35-45 min, když je maso měkké, vmíchám na másle opečené nakrájené žampiony a na nudličky nakrájené nakládané okurky. Stáhnu teplotu a vmíchám zakysanou smetanu.
Vždycky to je výborný, ale možná je to nějáká levnější verze
|
Persepolis |
|
(23.2.2015 7:11:01) Juliet, svíčková se mi dostane pod ruku zcela výjimečně a to pak manžel dělá ty bifteky. Já si většinou kupuju hovězí tady od jednoho zemědělce, kupuju desetikilový balík, kde je namíchané od všeho něco, ale svíčková mezi tím není. Všeobecně mám raději přední hovězí, ale toho stroganova dělám ze zadního. Dusím ho docela dlouho, takže je většinou měkké. Papiňák sice mám, ale skoro ho nepoužívám, nějak jsem si na něj nezvykla. Mám ráda, když můžu kdykoliv nakouknout pod pokličku, promíchat, ochutnat, třeba malinko dokořenit. To u toho papiňáku moc nejde.
|
|
|
|
|