Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(25.11.2015 12:43:39) rizoto - zesklovatím na másle cibulku nebo šalotku, nasypu rýži na rizoto, osmahnu do průhledna, podliju bílým vínem, míchám do vsáknutí, ještě jednou bílé víno, pak podliju vývarem, míchám opět do vsáknutí a tak dál, dokud není uvařené. správně má být konzistence taková, aby za vařečkou zůstala cestička, my máme raději lehce tekutější, krémové když chci v rizotu maso, osmahnu ho zvlášť a pak přimíchám před koncem vaření, stejně jako zeleninu (tu teda nesmažím zvlášť, jen podle druhu záleží na tom, jak brzo ji přidat). a v čase dýní nakonec vmíchám dýňové pyré... na bramboračku recept jako takový nemám, dělám ji pokaždé trochu jinak, jen tam musí být houby, brambory, česnek, majoránka, nějaká ta zelenina, občas maso... děti mají nejraději z tlačenky nezdá se to, ale plátek dobré tlačenky dokáže divy (přestože jako takovou by ji nikdy nepozřely ) jo a jíšku nedávám, nemám to ráda, vlastně ji nedávám skoro nikdy nikam...
|
vertigo |
|
(25.11.2015 13:34:39) Rizoto dělám taky tak, ale nedávám tam bílé víno. Já totiž ve všech jídle podlívaných vínem cítím blitky (omlouvám se, ale fakt to tak mám). Takže podlívám jen vývarem a nakonec přidám trochu másla. Zkoušela jsem i nakonec přilít smetanu (někde jsem na to v receptu na italské rizoto narazila), ale bylo to moc hustý, takže jenom to máslo. Maso a zeleninu (případně houby) restuju zvlášť a přidávám až nakonec.
|
neznámá |
|
(25.11.2015 13:40:23) Byl to italský recept? Já totiž taky dávám smetanu, většinou do zeleninového rizota, vlastně nakonec vznikne taková slaná mléčná rýže. Ovšem doteď jsem se téměř za tu prasárnu styděla, ale nám to strašně chutná. Tahle bych se mohla ohradit, že ženský na rodině říkaly, že......
Ještě přidávám česnek a libeček, ale to už jsem asi vůbec neměla psát.
|
vertigo |
|
(25.11.2015 14:10:22) Tak to už nevím, co to bylo za recept. Mě to ale neoslovilo, tak to tam nedávám. Když vám to chutná, tak bych to prasárnou nenazývala Já taky používám kupovanej vývar (takovej ten želatinovej, značku z hlavy nevím), nikde se s tím nechlubím, ale fakt nemám čas vyvářet zeleninu a maso, abych měla zásoby
|
|
|
holka anonymka |
|
(25.11.2015 13:58:52) jé, tak to s tím vínem mám podobně. Taky to nemůžu ani cítit Přitom víno trochu piju, nevadí mi.
|
radka | •
|
(25.11.2015 15:09:43) já zas nedám hlívu, normálně mě z ní natahuje poznám ji v množství i menším než malém
|
|
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(25.11.2015 14:17:29) jj... kousek másla nakonec, na to jsem zapomněla, ale dávám ho vždycky jinak víno do jídla miluju, bílé do rizota, červené pod hovězí... mňam kupodivu pít ho nemusím, bolí mě po něm žaludek (hned, stačí pár doušků), snesu ho jen míchané s džusem nebo colou (omlouvám se vinařům, kterým se právě zježily všechny chlupy )
|
Chloé |
|
(25.11.2015 14:27:35) Kousek masla do rizota na zaver musi byt
|
|
Rodinová |
|
(25.11.2015 14:28:26) Zrovna vcera jsem delala hovezi ragu na cervenym vine, moc mi to chutna. Ovsem ja to vino u toho i chlastam
|
Chloé |
|
(25.11.2015 14:30:31) Rodinova, doufam, ze nechlastas vino, co lejes pod maso ? Ja do vareni fakt kupuju stolni blivasy, ale chlastam (i u toho vareni) lepcejsi.
|
Rodinová |
|
(25.11.2015 14:33:12) Chloe, chlastam, to, co tam leju. Ale protoze nekupuju na vareni stolni, tak vzdycky otevru nejaky lepcejsi (ta spotreba do vareni neni az zas tak velka) a beru to jako prilezitost ho dopit
|
Chloé |
|
(25.11.2015 14:41:02) Tady se prave daj koupit na vareni takovy krabicky stolniho vina, 0.2 litru. Skoda dobreho pod maso.
|
Puma |
|
(25.11.2015 14:45:50) Prodává se lahvové 0,2l, třeba Lidl a není špatné. Já bych si do jídla nedobré víno dát netroufla.
|
Chloé |
|
(25.11.2015 14:54:15) Tak to neni nedobre vino, ale vino na vareni. Suche cervene nebo bile, ale ne vyber z hroznu. Proste stolni vino.
|
|
|
Rodinová |
|
(25.11.2015 14:52:36) Ja koupila onehda taky neco takovyho, vim. Problem je, ze koupim maso, treba na ragu, ale stolni vino uz ne, protoze jsem sklerotik Tak musim otevrit cosi na miste ...
|
Chloé |
|
(25.11.2015 14:56:47) Kdyz staci krapet vina pod maso, tak je to v poho. Ale treba na kohoutka na vine potrebujes celou flasku, to by mi bylo dobryho dost lito.
|
Rodinová |
|
(25.11.2015 14:57:53) Kohoutka na vine neumim, asi teda, zatim jsem nezkousela. Na to my vareni staci trosku a zbytek dopit
|
|
|
Rodinová |
|
(25.11.2015 15:03:04) Valkyro, jaky stolni vina mas vychytany, zhruba? Ja teda ale nemam Normu ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|