Do bramboračky přidávám popenec, hrozně ji to vylepší. Jinak obyčejně, kořenová zelenina, brambory, cibule, houby, česnek, kmín, majoránka, pepř, špetka mleté papriky pro barvu a na zahuštění sádlová jíška.
Rizoto, pokud chci takové to jídelnové, peču v troubě (je to tím pádem bližší asi pilafu nebo kdovíčemu, ale to je jedno, je to prostě to jídelnové, manžel ho miluje) Tj, normálně cibulový základ, obrané maso, trochu slaniny, mletá paprika, česnek, pepř, sůl, rajčatové pyré, hrášek, mrkev, vývar - a do toho základu, který udělám rovnou v pekáčku, zamíchám suchou obyčejnou rýži (z carnaroli to vůbec není dobré
) a dám v pekáči do trouby. Moc to nekoumám, to je jídlo - nouzovka zbytkovka. Na to snad ani neexiastuje recept