Anna Veselá |
|
(17.7.2016 22:41:19) Jo, já s tím bojuju a je to teda opruz Zjednodušeně řečeno to znamená vyhýbat se histaminu ve stravě co nejvíc to jde, neb tělo ho neumí dostatečně odbourat ani z vlastních zásob, natož ještě z těch přijatých zvenčí. Mně to osekalo můj už tak dost omezený jídelníček o spoustu oblíbených a přijatelných potravin, ale na druhou stranu ta úleva od příznaků pak stála za to. Jen je potřeba smířit se s tím, že člověk uz si třeba nedá rajčata, jahody, kyselé druhy ovoce, víno, zrající sýr, ryby... Strašně moc věcí. Nebo dá, ale výjimečně v malém množství a jen něco z toho... Teď jsem těhotná a teda stav sr mi zlepšil i bez diety, takže aktuálně hřeším a jím všechno, ale po porodu zase najedu na nějaký mírnější režim
|
sally |
|
(18.7.2016 0:33:38) ... mě stačí držet bezlepkovou dietu a můžu více méně všechno. Jahody můžu mražené, rajčata jen určitý druh a nemůžu třeba vlašské ořechy. Plesnivé sýry mi nechutnaly nikdy, z mořských potvor můžu velké ryby (lososy, tuňáky), nemůžu krevety a podobně, ale to stejně moc nemusím. Co mi fakt vadí je, že nemůžu pivo... ta kombinace s alkoholem je prostě blbá, po tom obvykle otýkám, někdy mám i na 24 hodin alergickou reakci (teče mi z nosu atd.)...
... myslím, že je to hodně indivindi a dá se to vychytat... zase je realtivně dobré to, že člověk může hřešit trošku, že když nepřekročí tu svou hranici histaminu, tak je OK... ale já mám velmi mírnou formu, tak mi prochází asi spousta věcí...
|
|
|