| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jak na kapra den předem a jak na kapra v troubě?

 Celkem 15 názorů.
 Sněhulka a sněhuláčci 


Téma: Jak na kapra den předem a jak na kapra v troubě? 

(20.12.2016 21:58:04)
Potřebuji na Štědrý den přijít domů, vytáhnout připraveného kapra a rovnou smažit. Mátě nějaké tipy, jak si připravit kapra v trojobalu už 23.12., a přitom ho mít na Štědrovečerní večeři křupavého, s nerozmoklým trojobalem, chutného?
Druhý dotaz - před pár lety jsem podle postupu ze zdejší diskuse dělala kapra v troubě, byl vynikající. Loni jsem to opakovala, myslela jsem si, že stejně, ale nepovedlo se. Jak na kapra v troubě (navíc na toho připraveného den předem;)), aby byl zkrátka výsledek oslňující~w~~w~? :-)
Díky za rady a hezké svátky přeju!!~;((
 Ropucha + 2 


Re: Jak na kapra den předem a jak na kapra v troubě? 

(20.12.2016 22:23:12)
V troubě připravujeme jen ryby bez trojobalu, takže s tím neporadím, ale jinak jsme často obalovali kapra den předem a výsledek vůbec nebyl rozmočený, ale náležitě křupavý. Obaleno klasickým způsobem, uloženo do lednice na talíři obaleném potravinářskou fólií, druhý den vkládáno na pánev do rozpáleného podzemnicového oleje. Pokud se obáváš zvlnutí, napadá mě nesolit, ale nevím, jak bys to pak dosolila, aby vám to chutnalo. Každý je na sůl jinak náročný.
 magrata1 


Re: Jak na kapra den předem a jak na kapra v troubě? 

(21.12.2016 8:42:51)
Já si to taky nedovedu představit. Mně se to blemcá už za hodinu.
já bych si připravila vše předem- naporcovala a nasolila kapra (u kapra se to nasolení předem doporučuje). Pak bych si vzala k ruce pomocníka, než by se rozpálil tuk, obalila bych pár řízků a obalovala při smažení.
 neznámá 


Re: Jak na kapra den předem a jak na kapra v troubě? 

(21.12.2016 8:48:47)
Taky bych dělala stejně. Předem vše připravit. Než se rozpálí olej, je obaleno.
Nebo obalit a zamrazit jako file nebo rybí prsty? To by chtělo vyzkoušet, jestli se zmrzlý kapr propeče.
 Ropucha + 2 


Re: Jak na kapra den předem a jak na kapra v troubě? 

(21.12.2016 10:31:28)
madelaine, no je možné, že jsem na trojobal nenáročná a odborník by to viděl jinak, ale prodávají se koneckonců i obalené polotovary ...
 margotka78 alias shit-roller 


Re: Jak na kapra den předem a jak na kapra v troubě? 

(22.12.2016 7:03:14)
Vždycky, když jsem potřebovala mít něco takto obalené dopředu, mi pomohlo dát ty obalené kusy do lednice ale v té misce se strouhankou. Tu zbylou strouhanku člověk stejně vyhazuje, tak se dá o hrstičku víc.
Strouhanka pak v lednice odsává tu vlhkost, takže když to člověk druhý den vytáhne, tak je to sice studené, ale ne nijak vlhké.
Takhle to dělávala moje babička.~;)
 achje 


Re: Jak na kapra den předem a jak na kapra v troubě? 

(21.12.2016 14:20:57)
k obaleni kapra ti staci 5 minut. posunula bych o tech 5 minut veceri.
 margotka78 alias shit-roller 


Re: Jak na kapra den předem a jak na kapra v troubě? 

(22.12.2016 9:32:41)
NO ono to fakt není moc, u nás třeba řízky obaluje naše malá (9) a řízky pro celou rodinu má obalené tak do 10 minut. A to jich fakt málo není, tatínek je žrout, pro něj 5 řízků na oběd + večeři žádný počet. ~:-D
 neznámá 


Re: Jak na kapra den předem a jak na kapra v troubě? 

(22.12.2016 9:33:30)
A jak dlouho obaluješ kapra?
Než se rozpálí olej, je obaleno. ~d~
 magrata1 


Re: Jak na kapra den předem a jak na kapra v troubě? 

(22.12.2016 10:30:46)
Nám to trvá déle než 5 minut, ale když mám všechno připravené, 5 min. stačí, abych obalila těch pár kousků na pánev. Obaluju při smažení. Nejvíc mi trvá porcování a solení.
 pearl 


Re: Jak na kapra den předem a jak na kapra v troubě? 

(21.12.2016 9:28:42)
Vynikajici rizky,se daji udelat tak, ze maso naporcujes, nasolis a nalozis do bileho jogurtu, kam muzes pridat i bylinky nebo cesnek. Druhy den zz jen beres jednotlive kousky, ja napichnu vidlickou, namocim do strouhanky z jedne strany, z druhe strany a hned s tim na panev. Nebo naskladat na plech na pecici papir, na kazdy kousek platecek masla a sup s tim do trouby. V troube jsem teda zatim delala jen kureci a kruti, ale je to vynikajici krupave a minimum tuku.
 pearl 


Re: Jak na kapra den předem a jak na kapra v troubě? 

(21.12.2016 11:55:25)
V kucharce pisou, ze jo, ale vyzkousene to nemam
 cinnamon 


Re: Jak na kapra den předem a jak na kapra v troubě? 

(22.12.2016 4:20:53)
Loni vyzkoušeno, kapr byl výborný.
 Sněhulka a sněhuláčci 


Re: Jak na kapra den předem a jak na kapra v troubě? 

(21.12.2016 13:51:39)
Ty jo, tak to zní hodně dobře, to určitě vyzkouším. Takže do jogurtu (ochutit dle chuti) a pak z jogurtu rovnou strouhanka a na plech? Na každý plátek másla a jinak je to vše? Předpokládám na pečícím papíru...? Víc tuku nee?
Každopádně to ale nebudu zkoušet se štědrovečerním kaprem, to by taky mohlo dopadnout dost špatně (v mém podání);)).
 Renies 


Re: Jak na kapra den předem a jak na kapra v troubě? 

(22.12.2016 19:20:46)
Se smažením nepomůže, ale v troubě dělám kapra po Plzeňsku, se slaninou a pivem, recept dle internetu, a je luxusní. Dá se i ohřát druhý den.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.