Lída+2 |
|
(19.10.2017 7:33:39) Buchli ano, udělám to večer, nyní můj syn...roky využívám obrovské tlapy(tak dobře zpracované těsto jsme nikdy neměli).....hodí to do lednice.
Ráno vstanu(6h) vyhodím to z lednice. Nasnídám se , připravím oběd, něco pofackuji doma a okolo 10h je těsto vhodné na lisování. namačkám to na plech a peču.
Já už tady jsem roky obviňovaná, že přece doma sušenky dělá jen debil.....a kdo by se s tím doma patlal, že si vymýšlím a podobně, ale pokud mi to věříš:
Ale né vše z toho lisu drží po hromadě.....takže používám hlavně: 1. řada, první a třetí kolečko 3. řada druhý poslední řady, poslední
Pak dělám ještě takové, co připomínají chutí koka(než je opávie zhnusila, aby nám chutnali). To se udělá váleček a nakrájí nožem a omačká vidličkou.
A pak dělám ovesné s čokoládou a ty připomínají bebe dobré ráno. Jo a ty jsou asi hodně dobrý, dvojitá dávka nám doma nejdéle vydržela 48h To se jen nakydá na plech. Jsou z toho takové placičky.
|
Babsi+2 |
|
(19.10.2017 7:51:39) Lído, děkuji. Myslela jsem si, že dnes začnu s dietou a už asi nechci. Pokud sem hodíš recept (prosím prosím), ráda se pustím do pečení...a večer ještě raději do vyběhání nadbytečných kil.
|
Lída+2 |
|
(19.10.2017 8:02:49) Takové skoro BEbe dobré ráno
Jde udělat dvě verze, pokud rozpuštěné máslo nalijete horké, tak se rozpustí část čokolády a budou tmavší....pokud to necháte vystydnou trochu tuk a nelejete ho chladnější budou světlé s líp viditelnými kousky čokolády.
1 dávka..to znamená plný talíř:
100g čokolády, nasekat na malé kostičky 5x5mm a menší
150g hl. mouky
70g vloček (jemně mletých, nebo ty s tou jemnější vlákninou, nebo podrtit ty normální)
70g cukru , dávám většinou třtinový
1/2 PDP
100g másla, nebo i hery (i stou jsou dobré
1vejce
trocha mléka, cca půl hrnečku(záleží na vločkách)
Promíchat důkladně vše suché, pak přidat to mokré, zamíchat a lžičkou nabírat bochánky a dávat na plech...na větším jsem jich měla 12 na menším projistotu 9. S tímto množstvím se hodně roztečou a jsou placaté.
Pak to někdy upeču i tak, že uberu 1/3 tuku a zůstanou takové skoro jak jsem je nabrala. Troubu na 180C a pečou se asi 10minut
|
|
Lída+2 |
|
(19.10.2017 8:08:13) suši podobné KOka Opávie (chutná to jako zastara), nebo derby
500g polohrubé mouky 250g másla, nebo hery 250g cukru/ dávám 150g 1 vejce 2-3 lžíce kakaa
je možné že se ti to bude zdát sypké tak pak tam trochu tuku ještě přidej , ale když se to dlouho hněte tak není potřeba, vyválíš válečky asi 2cm široké, nakrájíš 1cm široké kousky a pak vidličkou pomačkáš aby to mělo sušenkový tvar. peču cca 180°c asi 10-15min
Ty je dobrý upéci a nechat odležet.
Lze tam dát i ten kokos a navýšit máslo.
|
Vítr z hor |
|
(19.10.2017 8:53:02) Tak to je přibližně totéž. 3 hrnky mouky (teda hladké) vs 1 hrnek cukru a 1 hrnek másla, vejce, prdopeč, vanilka.
Jen se mi teda první várka na 175 stupňů nelíbila, příští šla na 220 a dopadla líp. Finta s neválením a nevykrajováním je dobrá
|
Vítr z hor |
|
(19.10.2017 9:46:22) Změklé. Pro urychlení jsem ho lehce pofénovala.
|
|
|
Analfabeta |
|
(19.10.2017 15:39:33) Jak velký hrnek? 2 dl nebo já mám hrnek větší s objemem 0,33 litru.
|
Vítr z hor |
|
(19.10.2017 17:43:18) Radši jsem to proměřila. Na fous přesně 300 ml.
|
|
angrešt |
|
(19.10.2017 17:46:49) Větře, tady máš přepočty http://dish.allrecipes.com/cup-to-gram-conversions/
|
Vítr z hor |
|
(19.10.2017 20:24:28) Aha, takže másla mělo být 227 g na 3 x 235 ml mouky, já dala 250 g na 3 x 300 ml mouky, no tím pádem to vlastně bylo nedomáslované
|
|
|
angrešt |
|
(19.10.2017 17:49:24) Americký cup je 235 ml
|
Vítr z hor |
|
(19.10.2017 20:20:33) Ach, ty jsi úžasná! Vzala jsem to poměrově, v podstatě bych řekla, že to dopadlo, jak mělo, jen toho bylo teda víc. Do trouby to holt šlo na víckrát a mládežnice mají k svačině lebky.
|
|
|
|
|
|
|
Vítr z hor |
|
(19.10.2017 8:34:56) Ano, ano, pamatuji se, že máma taky byla schopná použít jen pár koleček. Myslím ale, že k výrobě i těch pár, co fungovaly, byla potřeba hovězí síla...
Jinak postup zahrnující lednici a 4 hodiny venku vypadá sympaticky.
|
|
magrata1 |
|
(19.10.2017 9:25:43) já dělám z ovesných vloček kokosové s pomerančovou šťávou a pomerančovým olejem a ty čokoládové s ořechy. Peču je obvykle, když někam jedeme na víc dní. Děcka se tím namlsají i nasytí a neotravují celé dny, že mají na něco chuť. Pak jim k tomu stačí v létě zmrzlina.
|
Vítr z hor |
|
(19.10.2017 9:47:11) Jaký pomerančový olej používáš? Nebo je to voda z pomerančových květů?
|
magrata1 |
|
(19.10.2017 10:36:08) pomerančový olej od Justu. Je i pro vnitřní užití
|
|
|
|
|