Len |
|
(21.7.2018 23:44:22) Moniko, kavu piju "trochu" vic, kavovary jsou muj konicek stejne, jako kava jako takova, ale tnehle nazor nesdilim. On je rozdil v mnozstvi kavy, bezne se v kavarnach dela dvojak, tj. z minimalne 16g kavy, v Nespresso kapsli je 5-6g. Ta kava je jina, ale rozhodne ne horsi, nez kava z kavovaru, kam se sype Starbucks, nebo nejaka supermarketova kava. Moje Nivona delala horsi kavu nez Nespresso, rozhodne. Spravne pripravena kava z pakovky je takova kremova az sirupova, ale toho se automatem nedosahne a nedosahne se toho ani pripravou v kavovaru s podtlakovymi miskami, coz je vetsina v nespecializovanych obchodech prodavanych pakovych kavovaru. A jak rikam, poradna pakovka se nahriva tu pul hodinku, takze to moc nevidim jako vhodne do kancelare pro klienty, zadna rychla kava na prani.
|
Len |
|
(22.7.2018 0:27:37) Greto, nemeli jste La Pavoni? Quick Mill znam jen z obchodu, v ruce jsem ho nemela. Silvie potrebuje tu paku tak20 minut minimalne. No a pak si hrat s teplotou a tak. Proste do kancelare nevim
|
Len |
|
(22.7.2018 1:10:14) To vis, tohle je moje mile tema, tak si to pamatuju
Bojlery jsou nachylne na tohle. Ja uz na Silvii leccos upravila a predelala, to me na tom bavi, ze se s tim da pekne hrat. La Pavoni si jednou poridim, az budu mit vetsi kuchyni, neb ted by me MM asi vynesl v zubech za dalsi kavovarsky kram na lince
|
Dari79 |
|
(22.7.2018 10:19:36) No, nepomohli
Já nechcu na kapsle
chtěla bych takový, jako mají třeba v hotelech při snídaních, že se prostě zmáčkne čudlík a vyteče z toho kafe a ještě, aby bylo dobrý, pokud možno.
Samozřejmě chápu, že to v těch kavárnách a hotelech můžou mít stroj za 70 tisíc třeba, protože jim se to vyplatí, to mě teda nee, ale zase těch kafí nebude moc.
Mě přišlo podle popisu, že ten pákový není tak složitý, nasype se odměrka kafe, čímsi se to tam uplácá a strčí do stroje, ne??? Tady kolem pár kaváren je, kde prodávají to kafe a oni to tam rovnou i umelou. Tak když bych kupovala nějaký ten pytlíček té namleté kávy v kavárně a tím ten stroj krmila, to je taky špatně?
Zase aby se to muselo 20 minut nahřívat, tak to by nebylo úplně dobrý...
úplně jako 15 tisíc za stroj se mi ale zase taky dávat nechce.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(22.7.2018 10:29:33) Jednou jsem koupila manželovi k narozeninám pákový. Bojovali jsme s tim asi rok, pak jsme to dali pryč a pořídili na kapsle. Byl to vopruz. Ty v hotelech budou drahý.
|
Monika |
|
(22.7.2018 10:44:47) Nějak nevím, co tak extra složitého by mělo být na obsluze pákového kávovaru? Prostě naplníš příslušný prostor kávou, zamáčkneš, očistíš okraje, zasuneš do kávovaru, otočíš, zmáčkneš čudlík ... Opruz to je, pokud potřebuješ dělat víc káv než např. 2 najednou, protože pokaždé musíš tu páku vypláchnout ... Pokud bych takto dělala např. 6 káv, tak ta první snad vystydne, než udělám šestou ... Náš pákový automat tedy teoreticky umí dělat i dvě kávy najednou, ale ve skutečnosti neteče pak káva z obou otvorů vyrovnaně, tak tuhle funkci nepoužívám. Já mám ale tedy nějaký ten levný, který zřejmě patří k těm co "neudrží rovnoměrný tlak", jak tu někdo píše, to musím přiznat, je už na mě moc vysoká škola, zase takový fajnšmekr nejsem. Pokud má Dari na přípravu kávy asistentku, tak pákový kávovar doporučuji, pokud ne, bude lepší automat, aby klient(i) nemusel(i) čekat, než Dari tu kávu vyrobí
|
aky |
|
(22.7.2018 12:58:38) ...Nějak nevím, co tak extra složitého by mělo být na obsluze pákového kávovaru?
Tiez si myslim, ze na obsluhu pakoveho kavovaru clovek nemusi byt raketovy vedec.
|
|
|
|
Len |
|
(22.7.2018 10:40:53) Dari, neprazena kava zustane cerstva dva roky, prazena zrna dva mesice, mleta dve minuty. Kupovat pakovku s tim, ze budu kupovat mletou kavu, jsou vyhozene penize podle meho. Espresso z toho bude nic moc. To radsi fakt ten automat, zmacknout cudlik a kava se namele cerstve. Koukni na nejake ty DeLonghi, nove typy. Az budu u pocitace, hodim ti par odkazu. Melitta by byla lepsi, ale v CR je asi blbe dostupna. A Jura je cenove o dost vys. Krups ma prepalujici mlynky, na ty bych vubec nekoukala. Nebo jeste Saeco, to ma keramicke kameny, coz je nejlepsi, ale pak musis opatrne s kavou, staci kaminek a je po mlynku.
|
Zasjaj. |
|
(22.7.2018 18:37:01) Len, tak jsem na zaklade tve instrukce minule zjistila, ze vlastne vsechny neretezcove kavarny v okoli pouzivaji kafe z praziren, navic prodavaj i jednotliva baleni. Counter culture nejcastejc. Ale nemam mlynek, prave mi vzdycky to namlety doma driv zvetra, nez ho spotrebuju, varim si v konvicce. Nasla jsem mlynky rucni keramicky na amazonu, jen jsem trochu skepticka, ze ackoli maji dobry recenze, jsou levny, tak do dvaceti dollaru.
|
Len |
|
(22.7.2018 20:03:15) Zasjaj, no vidis, super. Mlynek muj prvni stal tak nejak podobne a porad ho mam, nicmene je to takovy telocvik, jaky nejsem po ranu ochotna absolvovat.
|
|
|
|
|
Zajoch ušatej |
|
(22.7.2018 11:06:45) Dari, kapslový nechceš proč?
Máme v práci jak kapslový tak klasický. S kapslovým je mnohem méně práce i čištění a ještě lidem více chutná. U klasického se člověk málokdy trefí do toho, které chutná všem. Kapslí mám několik a může si každý vybrat.
Jinak mně chuťově chutná káva La Boheme Cafe - chodím na ní do kavárny v Ikemu
|
|
Eva + Klárka2/07 |
|
(22.7.2018 11:38:29) A proč nechceš na kapsle? Snídaňové kafe v hotelu je šunt ;o) Vím, pro hotel pracuju. Tam se používá buď instantní, nebo zrnková, ale extra kvalita to není.
Jaké ti chodí návštěvy, že chceš takový stroj? Nezapomeň ještě, že kávovar s mlýnkem není malý.... Budeš ho muset často čistit, atd.
Jestli ty kafe nepiješ a chceš to jen pro návštěvy, tak opravdu dobré kapsle.
|
|
aky |
|
(22.7.2018 13:02:20) ...chtěla bych takový, jako mají třeba v hotelech při snídaních, že se prostě zmáčkne čudlík a vyteče z toho kafe
V akom hoteli ( staci pocet hviezd a krajina vyskytu) po zmacknuti cudlika vytecie z automatu skutocne dobra kava?
|
Dari79 |
|
(22.7.2018 15:11:11) To já nevím, jaké z toho kafe teče. Já kafe nepiju
Nevím, proč nechci kapsle, asi že mi to připadá jako podřadné, trochu? Něco jako že si nekupuju instantní polívky?
že jsem si myslela, že budu mít nějaký pěkný stroj, kde zmáčknu čudlík a vyteče to kafe ?
Jo, obsluhovala a asi teda i čistila by to nejspíš asistentka, která na rozdíl ode mě kafe normálně pije, takže počítám, že by si to kafe v tom vařila i pro sebe. Já bych to tak max. když bych tu byla sama. (P.S. viz debata o úklidu v kanclu, samozřejmě v rámci pracovní doba )
Proč to musí být tak komplikované, teda...
|
Dari79 |
|
(22.7.2018 15:21:33) Hele ale moje prachy a taky trochu nějakou úroveň, aby to mělo... Co když jí chutná nějaký laciný šunt a klienti se tu pak budou šklebit?
|
Půlka psa |
|
(22.7.2018 19:29:37) Nespresso není nic na úrovni instantní polívky nebo instantního kafe. Vyteče normální presso, jen to kafe nemusíš mlít a skákat okolo kávovaru jak okolo miminka. Akorát je to fest neekologický a na jednu dávku asi i dražší skrz cenu těch kapslí.
|
Zajoch ušatej |
|
(22.7.2018 20:19:21) Půlka psa: Kapsle z nespressa skladuji v pytli který od nich mám a když kupuji kapsle nové, pytel jim dám. Viz tady https://www.nespresso.com/cz/cs/recyklace-kavovych-kapsli
|
Len |
|
(22.7.2018 20:35:48) Jeste k Nespressu, nevim, jestli to funguje v CR, ale u nas je Nespresso predplatne, kde platis kazdy mesic urcitou castku, ta ti zustava jako kredit na to, co chces z Nespresso obchodu (nemusis to utratit hned, nascitava se to a zustane i po konci predplatneho jeste dva roky). Zaroven dostanes zadarmo, teda u nas za £1 novy kavovar, predplatne je na rok. Mam to tak a kazdych par mesicu mi nabidnou ruzne darky, naposledy sadu na ledovou kavu.
|
|
|
|
|
|
Zajoch ušatej |
|
(22.7.2018 16:13:58) Dari, spoustu lidíuž ale dneska ví že i z kapsle je dobrý kafe - viz. nespresso. A ještě si můžou vybrat jaký zrovna chtějí. Já jsem používala velký kávovar chvíli, klienti mi začali říkat že jsme asi vyměnili dodovatele kafe když jsem jim ho dávala? Takže teď mám v kanclu nespresso, x druhů kapslí, oni si vždy vyberou a spokojenost na všech stranách
|
K_at |
|
(22.7.2018 16:29:54) Zajochu, presne. Za sebe musim rict, ze kdyz nasi dostali Nespresso, chytala jsem se za hlavu. Jako ze "fuj!". No ale ono to fuj neni. Dolce gusto je hnusny, to jo. Takze pokud je tvou ambici podavat slusne kafe, za rozumny peniz, nevahala bych s nespressem. Jinak musis asi investovat vic jak 10.000 za automat na espresso.
|
Inaaa |
|
(22.7.2018 18:45:01) Souhlas. Nespresso výborný Dolce Gusto hnusný.
|
Dari79 |
|
(22.7.2018 22:02:47) Dobře, tak já koupím teda nespresso, když teda říkáte, že to není nějaká břečka.
TAk dík.
|
Len |
|
(22.7.2018 22:33:01) Dari, nemusis, jestli se ti automat zda pro vas lepsi. Je to podobne malo prace. Jen to Nespresso je levnejsi na porizeni, pokud by se to tolik nevyuzivalo, tak ti tam nebude 10-15 tisic jen tak lezet ladem. Treba u tech DeLonghi kdyz poridis nejake levnejsi z novejsich vyrobku (poznas je tak, ze maji funkci doppio+), nemel by ten mlynek delat moc problemu. Ale mel by se pouzivat denne, i kdyby jste tu kavu jen vylili, tak proste ho denne protocit, aby se ty pomlete zbytky vcerejsi kavy dostaly pryc. To docela funguje.
|
|
Půlka psa |
|
(22.7.2018 22:59:44) Pokud koukáš na Nespresso, tak to má i profi řadu na jiný druh kapslí (polštářky místo kyblíčků). Přijde mi chuťově o dost lepší, mám pocit, že má i vyšší tlak a kafe má rozhodně vyšší teplotu. Nejlevnější je, myslím, okolo osmi tisíc.
|
Len |
|
(23.7.2018 8:43:01) Vyssi tlak neni treba, idealni je 9 baru, ty udaje o patnacti ci devatenacti barech jsou takovy trik. Ale ta profi rada Nespressa je fajn, to je pravda.
|
Půlka psa |
|
(23.7.2018 11:03:02) Aha, vůbec do toho technicky nevidím, teorie kávy není moje téma, ačkoliv kafe piju dost. Doma máme Nespresso kyblíčky, v práci ty profi Nespresso UFO polštářky. Doma je to fajn, ale ty profi mi prostě chutnají víc. Přitom kafe je v tom nejspíš totéž, takže to bude kávovarem. Až dožije ten náš, tak ten profi kávovar na UFO tvar kapslí koupím i domů.
|
|
|
|
Ráchel, 3 děti |
|
(22.7.2018 23:00:06) Pokud bys nechtěla kapsle (což chápu především kvůli ekologii), tak vcelku levnej ne tak špatnej je tenhle kávovar: https://www.datart.cz/Espresso-DELONGHI-ECAM-22-110B.html je to s mlýnkem máme ho u nás v církvi na kafe po bohoslužbách a není to špatný. je důležitý do toho sypat dobrý kafe
|
|
|
|
|
|
Len |
|
(22.7.2018 20:10:46) Dari, poradila bych se teda s asistentkou, jestli ma nejake zkusenosti. Ten pakovy chce opravdu trochu cvik, i kdyz v te cenove kategorii, kterou zvazujes, dostanes leda kavovar s podtlakovymi miskami, coz zjednodusuje ten proces, ale chut je na urovni Nespressa se zbytecnym cancanim okolo. Z dopredu mleteho kafe bych to fakt ani nezvazovala.
|
|
|
|
Půlka psa |
|
(22.7.2018 14:54:37) Hotelový samoobslužný snídaňový kávovar je vždy a všude otřes.
|
|
K_at |
|
(22.7.2018 15:35:07) Dari, jenze pakovej obycejnej treba kolem 5000,- uvari dobry kafe - podle toho, co tam nacpes. Ale - obcas to utemujes moc ci malo a udela to bordel. Nekdy se ucpe filtrik, pouzity kafe musis vyklepat, umyt paku, umyt ten vnitrek. Mlety kafe ti rychle vycichne. A z automatu na kafe v hotelich tecou sragory. To uz snad klasickej prekapavac.
|
|
|
|