Anadar |
|
(16.10.2018 12:59:39) Máte někdo zkušenost s kdoulovou marmeládou? Tedy spíš kdoulovcovou,jak jsem se dočetla pravá kdoule je u nás vzácná,zato kdoulovce se vvyskytují v parcích i zahradách poměrně často.Nicméně dle četných receptů na netu se dají zpracovat i kdoulovcové plody,pustila jsem se do toho,s výsledkem spíše rozpačitým. Na jednu stranu to nádherně želíruje,na druhou stranu je to dost kyselé. Rosol dle Václava Cílka ještě ušel-má nádhernou barvu a chuť je sice ostrá,ale zajímavá.Zato marmeláda má olivovou barvu(průjmovitá stolice)a je fakt dost kyselá.jemná delikátní vůně se kamsi ztratila. Máte tedy někdo nějaké pozitivnější zkušenosti? V Německu jsem jedla kdoulovou marmošku,byla oranžová a děsně dobrá s přídavkem vanilky.Tak to u mě nehrozí,myslím ta dobrá chuť a barva.
|
Bouřka |
|
(16.10.2018 15:32:18) Dostala jsem kdoulovou od kamarádky, byla dobrá, chuť zvláštní, trochu mi to připomínalo hrušková povidla. Kyselá nebyla určitě.
|
|
P.T. Cruiser |
|
(16.10.2018 18:07:44) Už si to z dětství moc nepamatuju, ale nemá se nejdřív nechat přejít mrazem?
|
Anadar |
|
(16.10.2018 20:42:25) Na netu psali,že mráz to zas tak nevylepší. Tak nevím. Řekla bych ale že jo,ta chuť je jaksi moc ostrá.
|
|
|
|