Martina, 2 kluci |
|
(16.11.2018 10:53:15) 1. Kuřecí vývar se zázvorem, chilli papričkou (10 min vařit),pak kousky kuřecích prsou marinovaných v rybí omáčce, rýži, kokosové mléko (ještě 8 min vařit), nakonec citronová šťáva a koriandr. Druhý chod nějaké kari - opět vývar, kokomléko, zázvor, do toho postupně zavářet zeleninu a maso (kuře, kreveta,...), k tomu rýžové nudle. Dezert brownies.
2. Koupit kachnu, stehna péct od večera, skelet na polévku (nudle, obrané maso), prsa těsně před obědem osolit, opepřit, rozmarýn nebo podobné. kůží dolů na studenou pánev, opékat cca 8 min, otočit a ještě 2 min. Pak do trouby na 170 na 10 min. Nakonec na 10 min do alobalu na odležení. Mezitím výpek dolít vývarem, ochutit vinným octem a medem. Podávat krájené na 1 cm plátky.Společná příloha bramboro dýňové pyré s bylinkou. Dezert pečená jablka s brusinkami a ořechy.
3. Verze "nechce se mi, ale něco spáchám" Polévka hráškový krém - na másle zelený hrášek, dolít vodou, uvařit, rozmixovat, možná smetana. Druhý chod - filet lososa, okolo měsíčky brambor, sůl, byliny, olej na to, může i cibuli, česnek, mrkev, dýně okolo, do trouby na 210 st cca 20 - 30 min. Dezert - ovoce, na to drobenku se skořicí, zapéct prudce v troubě, podávám s jogurtem.
|
Rodinová |
|
(16.11.2018 10:57:11) Jo krevety, ty taky delam pro navstevy typu mama, na panvi a ryzi s vybranymi asijskymi kousky hub, zeleniny, bambusu ...
|
Martina, 2 kluci |
|
(16.11.2018 11:05:09) No kdyby se mohlo takhle rozšoupnout, navrhuju dýňovu polévku s opečenými krevetami a drceným chilli navrch a druhý chod chobotnici na portském s cuketou a cherry rajčátky, k tomu rozpečenou bagetu. Jenže u spousty lidí nevíš, která ze zvířátek jsou pro ně bléé
|
Rodinová |
|
(16.11.2018 11:10:43) Chobotnici jsem teda doma jeste nedelala a ani to neplanuju
|
libik |
|
(16.11.2018 11:11:02) No to by bylo velkolepé
|
Rodinová |
|
(16.11.2018 11:14:59) Inspirovana debatou jsem si ted dala k obedu zcela nemoderne dva chleby s husim sadlem a jatrama, ktere mi ze sluzebni cesty na Slovensko privezl muj pozorny muz
|
libik |
|
(16.11.2018 11:16:44) To je idol
Mmch jsem četla, že sádlo jako jediné je skutečná superpotravina
|
Rodinová |
|
(16.11.2018 11:21:01) Taky jsem to cetla, veprove pouzivam na vareni (taky ne vzdycky), na chlebu uz mi nejak nechutna, ale husi (a s jatyrkama) je bajecny...
|
Rodinová |
|
(16.11.2018 11:23:05) Ale chobotnice na veprovem sadle mi prijde jako dokonaly podnet teto diskuze na nedelni obed
|
|
|
|
|
|
Martina, 2 kluci |
|
(16.11.2018 11:16:40) Není třeba se jí vůbec bát - dáš vařit vodu se solí a cibulí, ve vroucí vykoupeš 3x, pak ji tam definitivně utopíš a vaříš cca 1,5 až 2 hodiny. Pak máš polotovar, který lze opéct na pánvi s vínem, hodit do základu na kari, nakrájet do studeného salátu, zamrazit na pozdějc. Hodně mě štvou restaurace, které ti podají místo měkké hmoty tuhé honosně nazdobené nepoživatelné chapadlo. Jak to lze provést?
|
|
|
|
|
libik |
|
(16.11.2018 10:58:23) joo, začíná mi kručet v břiše
|
Martina, 2 kluci |
|
(16.11.2018 11:01:14) mě taky, proto jsem se tak rozepsala
|
|
|
Velšice |
|
(16.11.2018 10:59:21) Mnam. Mam hlad!
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(16.11.2018 11:03:06) Mám z tebe hlad
|
|
|