libik |
|
(27.12.2019 18:35:14) Jedu zítra do rodiny, kam je vhodné něco přivézt, ale sprcháč mi připadá jako jasná recyklace, i kdybych ho šla koupit do dm a nepoužila jeden z desítek, co tu máme. Cukroví už je samá spora, jak víme a navíc u nás sežraný.
Myslím si, že závinem neurazím, to bude určitě někdo z místních jíst.
Tak bych prosila o nějaké vychytávky a taky recept na těsto, listové nemám a nejedu pro něj.
|
neznámá |
|
(27.12.2019 19:07:45) Taženou klasiku, část vody v těstě nahrazuji máslem - přesný recept bych musela najít, recept po prapra přímo z Vídně. V receptu se jablka polévají máslem, já polévám rumem.
|
libik |
|
(27.12.2019 19:10:05) Neznámá, já to asi neumím, dělávala ho moje tchyně, jednou jsem to zkusila a bylo to jabko v kartonu. Můžeš naznačit něco k technologii?
|
neznámá |
|
(27.12.2019 19:17:26) To nevím. Těsto netáhám, vyválím do tenka, potřu máslem, já plát prošku popráším skořicí, pod jablka dám piškotové drobečky, jablka pocukruji, zakápnu rumem, zabalím, opět pomašluji máslem, celé poropíchám vidličkou a upeču. Na dvě nohavice padne kostka másla, asi půlka do těsta a druhá půlka na potírání.
Moje babička dělá dokonalý tažený štrůdl, zjistila jsem, že ona ho natolik poleje máslem, že ho v troubě doslova smaží. To můj štrůdl je ještě dietní.
|
Ráchel, 3 děti |
|
(27.12.2019 20:28:22) moje babička dělala nejlepšejší taženej štrůdl na světě mně se nikdy nepovedl. a loni a letos dcera na Vánoce podle jejího receptu udělala... nejlepšejší taženej štrůdl na světě. úplně mě to dojalo ta chuť...
|
|
|
|
|
Katka a 2 výrostci |
|
(27.12.2019 19:39:15) JEN NE SPRCHÁČ
|
|
žiraf |
|
(27.12.2019 22:02:46) 350 g hladké mouky, 1 tuk (máslo, hera, ...) 2dl šlehačky nebo kysané smetany, špetka soli - to by mohlo vyjít tak na 2 štrůdly.
|
|
Analfabeta |
|
(28.12.2019 10:30:35) Taky delam. Vezmu listove testo (jsem lina delat svoje) a plnim strouhanymi jablky. Na 2 nohy primerene jablek smicham s pudinkovym praskem. Ten zachyti stavu a strudl aspon nevytece. Sypu tim co mi prijde pod ruku, nejake ty zbyle drobky (v nouzi klidne trochu strouhanky), pokud mam, tak mlete orechy, mandle, kokos, zdibec cukru, vanilkovy cukr. Pridavam kandovanou pomerancovanou nebo citronovou kuru (vlastni vyroba), protlacenou lisem na cesnek. Neskutecne provoni a je to pak lahodnejsi. Uz nedavam skorici, ale misto ni bud koreni 5 vuni (sklada se ze skorice, badyanu, fenyklu, hrebicku a secuanskeho pepre, pomer neznam, kupuju hotove) nebo primo pernikove koreni. U toho ale bacha, nektere pernikove koreni je michane s kypricim praskem do perniku, tak to ne. Muzu rict, ze je to neskutecne jedle a dve nohy zmiznou prakticky jeste ten den, kdy jsem to upekla (ve 2-3 lidech).
|
|
|