rišulka |
|
(31.10.2020 1:07:11) Hodně se bavíte o jídle, tak prosím poraďte, podělte se, jak vaříte malé kapustičky. "Za mlada" jsem je měla ráda jen tak opečené na másle, ale to není jídlo, to je jen na chuť :) (prý) Naposled jsem udělala polívku, moc úspěchu nesklidila, mi teda přišla výborná, ale Riška papá jen šťávičku a to by člověk brečel, jak se s tím párá a pak odnáší skoro plný talíř. Možná mixované jako brokolicovou by snědl, ale to je mi líto. Koukám na recepty na netu, ale tam je k tomu potřeba spousta dalších ingrediencí a kapustičky jsou nakonec jen jako "doplněk" nebo příloha, tak si nevím rady.
|
rišulka |
|
(31.10.2020 1:12:41) jo a nepatří úplně do téhle sekce, ale nemáte tip na nádobí, když něco chystám na pánvi a pak přendám do pekáče a dám do trouby, aby to byla jedna nádoba? Praskl mi skleněný pekáč a chtěla bych na vánoce nový, klasickou brutvanu, ale jestli si můžu na ježíška vymýšlet, tak mě napadlo něco takového, co jde aj na sporák, aj do trouby.. díky
|
Vranice |
|
(31.10.2020 8:08:13) Rišulko, s kapustičkama moc neporadím, vařím je málo, dávám třeba k masu do papiňáku ke konci vaření. Když je děláš na másle, proč by to nemohlo být zeleninové jídlo, třeba posypat strouhaným sýrem nebo dát k tomu dip ze zakysané smetany a bylinek? Nebo zapéct jako květák - naskládat do nádoby, zalít vajíčky s rozkvedlanou zakysanou smetanou a zasypat sýrem, pak zapéct. Případně přihodit k tomu brambory zbylé z předešlého dne.
K tomu nádobí mě napadá Tefal, co je teď za body v Albertu. Má odcvakávací rukojeť, dobře se skladuje, akorát je to teflon, takže i s opatrným zacházením moc dlouhá léta nevydrží. Ale líbí se mi ten princip, že se dobře skladuje ve skříňce, když rukojeť je lehce odnímatelná. Prodávají se různé sady, i menší anebo něco i jednotlivě:
Akorát ta akce v Albertu končí, asi už to bude probrané.
|
|
kachna_ |
|
(31.10.2020 10:15:10) Já mám nejradši nádobí belis. Kapustičky jsem ochotná konzumovat pouze syrový.
|
|
K_at |
|
(31.10.2020 12:13:35) Rišulko, nádobí - určitě pokud to půjde, tak nějakou litinu. Klidně to může být prostě kastrol s poklicí. A dá se v tom vařit i péct. Nebo mám z Orionu hrnec - takový tlustostěnný, a povrch je něco jako kámen. Neloupe se to. Když se to poškrábe, nevadí to. Jen to má skleněnou poklicí do asi 180°C. Tak buď dávám jinou poklici, nebo alobal. Ale taky je fajn.
|
|
|
Monika |
|
(31.10.2020 9:03:33) Ty kapustičky ale prostě mají charakter "přílohy", stejně jako jiná listová zelenina. Můžeš samozřejmě jíst jen kapustu, stejně jako jen zelí nebo jen špenát, když ti to vyhovuje, ale asi většina lidí ti řekne, že "to není pořádný jídlo" ~:- Nádob, co jdou na plotnu o do trouby se nabízí dost, my tedy máme stále klasické skleněné pekáče (menší kulatý a větší podlouhlý), ale vidívám i různé kameninové, litinové ...
|
|
Simeona+3 |
|
(31.10.2020 9:07:19) Rišulko, s kapustičkama neporadím, protože je nemám ráda (jinak jakoukoliv zeleninu), ale nádobí je fajn smaltovaný litinový plech taková ta česká klasika -černe zvenku, modrý smalt uvnitř. Je to hrnec či pekáč, jak chceš. Na tomhle nádobí vaří moje mamka 40+let a já už taky 20 let.
https://www.smaltovane-nadobi-sfinx.cz/eshop/597/belissfinx-smaltovana-zapekaci-misa-bse-28-cm.html
|
|
Bouřka |
|
(31.10.2020 9:11:05) Tak ono je to spíš na přílohu než jako samostatné jídlo. Skvělá je podle Cuketky na zádíčka, má tam i další recepty.
|
Půlka psa |
|
(31.10.2020 9:14:02) Pod tím receptem na zádíčka je ještě pokus kapustičky, řepa, a jablkovo celerová omáčka. Kdysi jsme to zkoušeli a bylo to moc dobrý. Tam je k tomu ještě nějaká záležitost s morkem a tu jsme rádi přeskočili a měli to vege.
|
|
|
perko |
|
(31.10.2020 9:14:37) Taky dělám pouze polívku a pak samostatně na másle. Moje maminka kapustu přidává do karbanátků.
|
|
Evelyn1968,2děti |
|
(31.10.2020 9:17:28) Hovězí nebo vepřové nudličky v kapustě, používám i růžičkovou, když mám doma.
|
|
Půlka psa |
|
(31.10.2020 9:27:12) Obalovaná je moc dobrá. Ani mi to jako piplačka nepřijde. Ona ta kapustička má docela soudnej tvar, to není jak květák s miliardou tunýlků, kaňonů a pahorkatin.
|
Půlka psa |
|
(31.10.2020 9:36:47) Mám pocit, že MM je dělá ve friťáku, tam to otáčení odpadá.
|
Půlka psa |
|
(31.10.2020 9:49:44) MM friťák z nějakého důvodu koupil, tak ať si hraje. Taky bych ho nepořizovala, ale když v tom udělá oběd, tak to bez keců sním.
|
|
Bouřka |
|
(31.10.2020 10:09:35) Valkýro, teď jedou horkovzdušné fritézy Klasický friťák mě nikdy nelákal, obalovaný květák, což bylo asi jediný, na co mi přišel dobrej, jsme si vždycky objednali u tchyně. Ale tuhle fritézu teda miluju. Akorát ten květák jsem ještě neprubla, já nerada to obalování
|
kachna_ |
|
(31.10.2020 10:22:39) jo, to mi včera říkala mamča na kapra - tak to obal jako řízek. Tak jí říkám, že řízky se u nás jedí jednou ročně na vánoce, když to děti nebo manžel obalí. Myslím, že jestli to ještě bude dávat fyzicky, bude nám řízky dělat po každé, když tam přijedem
|
|
|
|
|
|