VčelkaMája |
|
(11.11.2020 22:17:59) K Jezisku chci poridit pomaly hrnec, ale je jich tolik na vyber, ze vaham. Doporucite, ktery se vam osvedcil? Chci v nem varit predevsim vyvary, maso s necim apod. Moc dekuju.
|
Žžena |
|
(11.11.2020 22:25:52) Já mám tento: https://www.bionaire.cz/shop/index.php?a=detail&s=CSC026X&gclid=EAIaIQobChMIuLSNt7b77AIVhxh7Ch1jHQdmEAQYBCABEgK-VvD_BwE
Jeho výhody: Velikost (5 litrů) - kvůli vývarům mi přijde, že menší objem nedává smysl a stává se, že jsem mu na vývary "nevěrná" s 10litrovým hrncem. Univerzální použití vnitřní nádoby - může i na plotnu, na hořák, do trouby... používám pravidelně, když si chci před pomalením třeba orestovat maso nebu cibulku, popř. opéct maso/kosti na vývar,než přidám vodu a začnu vařit.
|
|
Bouřka |
|
(11.11.2020 22:34:27) Já na pomalé vaření preferuju klasický pomalý před multifunkčním. Keramika nebo kamenina. Začínala jsem CrockPotem, to ještě nic jiného ani nebylo k mání, ale už léta preferuju malý 3,5l z Lidlu. Jinak převlečený Klarstein. Ale ty současné můžou být něco jiného. Multifunkční mám taky, ale není to ono.
|
Bouřka |
|
(11.11.2020 22:39:20) Jo, ten CrockPot může do trouby a na sporák, ale používala jsem to minimálně. Pokud potřebuju něco osmahnout, tak klasicky na pánvi a pak teprve dám do pomaláče, je to mnohem rychlejší.
|
Žžena |
|
(11.11.2020 22:40:21) Já k smrti nenávidím nádobí, takže ušetření zašpiněné pánve je pro moji osobu velký argument
|
|
|
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(12.11.2020 6:38:43) Měli jsme roky Kenwood s keramickou nádobou, samozřejmě jako všechno, co jsem si oblíbila, ho přestali dělat
Takže letos Ježíšek donese pomalý hrnec Russell Hobbs, který je keramický a nastavitelný po jednotlivých stupních, takže se dá použít i jako sous vide. A je velkej, protože ho stejně používáme hlavně na vývary.
|
Stáňa * |
|
(12.11.2020 7:22:18) Kopřivo, to děláte tolik vývary? Kupuješ na to kosti a maso nebo máte domácí?
Vývary dělám z bio masa, které mám z různých farem. Dnes mám HO a zrovna tu dělám, teda v papiňáku, vývar z hovězího. Před HO jsem tolik vývary nedělala, bývala bych se bála nechat na plotně nebo prostě něco elektrického zapnutého a jít pryč.
|
Žžena |
|
(12.11.2020 10:08:15) U nás je vývar oblíbený,navíc jediná polívka, kterou pozře náš nejedlík. Takže důležitý.
Kupuju hovězí kosti, krůtí krky, no a celý kuřata, který si naporcuju, prsa a stehna použiju jinde a skelet s křídly (která nikdo nevyhledaváme) hodím na vývar. Vyjde to tak nejlevněji.
S pomalým hrncem je to super v tom, že se nebojím jít spát nebo opustit domov, takže ten vývar se vyrobí zcela sám bez potřeby kontroly.
|
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(12.11.2020 10:08:53) Stáňo, bez vývaru ani ránu, stabilně je v lednici a vaří se z něj (hustý polívky, ale i do dušených jídel).
Děláme hlavně slepičí, čas od času hovězí.
|
Stáňa * |
|
(12.11.2020 10:58:33) Kopřivo,
to pak chápu, jestli vaříš denně, tak se pak vývar sejde.
Ty slepice kupuješ normálně v hypersuper?
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(12.11.2020 11:18:39) Jj, hrozně bych chtěla zdroj nějakejch šťastnějších slepic (a vajec), ale zatím se mi najít nepodařilo.
|
Stáňa * |
|
(12.11.2020 12:47:18) Domácí vejce se dají sehnat tady u nás bez problémů. Teď o to snadněji, že prodávajícím ubylo část kupujících, protože ti sedí doma a nikam nejdou, ani pro ta vajíčka. Obvyklá cena 3,50/ks.
Teď ale taky kupuju v obchodě, protože můj "dodavatel" mi je nosíval do práce, jsem na HO a pro vajíčka k němu 30 km nepojedu.
|
|
|
|
|
|
|
|