Senedra |
|
(4.12.2020 19:20:20) Dámy, tady se ví všechno. Jako každý rok jsem opražila lískové oříšky v troubě, odrbala z nich co nejvíc slupek a nastrouhala jsem je v robotu. Jenže během strouhání část tak nějak stekla dohromady, asi se uvolnil tuk a vzniklo něco, co připomíná burákové máslo - prostě pasta, která voní po opražených lískových oříšcích. Část nastrouhaných oříšků jsem zachránila, ale mám tady misku čehosi, co si netroufnu dát do cukroví a netuším, co s tím. Zase se mi nechce tu pastu vyhodit, může jí být tak čtvrt kila. Kousek bych zkusila použít do krému na jedny sušenky, ale to vezmu dvě, tři lžičky... Tak co teď? Ani nevím, jak skladovat - asi všechno přendám do sklenice s uzávěrem a šoupnu do lednice.
|
Slonisko |
|
(4.12.2020 19:38:32) Když to smícháš s cukrem, vznikne něco jako chalva , u nás by se to snědlo velmi rychle.
|
|
Alca |
|
(4.12.2020 21:02:31) Mas defacto oriskove maslo, zkusila bych bohledat na netu, do ceho to pouzit :) Ja ho normalne pridavala kazde rano do jogurtu (jednu cajovou lzicku). Me vyhovuje, ze je desne dobry ale neni tam pridany cukr :) Proste ensladka nutela :)
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(4.12.2020 21:03:27) senedro, mně se stalo totéž s paraořechy dávala jsem to tu jako téma, protože jsem neměla v čem namlít ořechy na bezé roládu a tyčákem jsem si vyrobila luxusní pastu nakonec skončila částečně v martinských rohlíčkách jako náplň (přislazené, s trochou rumu a citronové kůry), část na koláči z křehkého těsta s jablky (obojí výborné ) v rámci pečení bych použila jako náplň do mysliveckých knoflíků, jako základ na nepečené, na vosí úly, nebo na londýnské řezy (taky jde jako cukroví, stačí nakrájet na drobné kousky)
|
|
|